15.1 C
De Bilt

Provalu nieuwe naam van MareGroep en Servicepunt Werk in Katwijk

Katwijk – Onder de naam Provalu zijn MareGroep en Servicepunt Werk officieel samengevoegd tot één nieuwe organisatie en vormen hiermee het verbindingscentrum voor partners en werkgevers in de Kust-, Duin- en Bollenstreek. Vanuit één loket wordt samengewerkt aan een inclusievere arbeidsmarkt door werk, ontwikkeling en re-integratie mogelijk te maken.

Provalu is er voor werknemers en werkgevers

Wethouder Adger van Helden: “Provalu is er voor onze inwoners en voor onze werkgevers. Ik ben blij met de stappen die we gezet hebben om deze integratie naar een nieuwe organisatie te realiseren. Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen aan onze samenleving; werk is daarbij een essentieel onderdeel. Doordat MareGroep en ServicepuntWerk hun krachten nu hebben gebundeld kunnen zij hier nog beter invulling aan geven. En dat is goed nieuws voor onze inwoners die op zoek zijn naar werk en voor werkgevers die op zoek zijn naar personeel.”

De verbinding zijn

Provalu blijft doen waar ze goed in zijn: niet alleen zorgen voor de eigen medewerkers, maar juist ook zorgen voor de verbinding tussen werkgevers en unieke mensen die werk zoeken. Door de processen van MareGroep en Servicepunt Werk te combineren tot één nieuw primair proces, hebben medewerkers, partners en werkgevers nog maar te maken met één loket en één contactpersoon die hen helpt van instroom, via doorstroom (ontwikkeling) naar zoveel mogelijk uitstroom naar de reguliere arbeidsmarkt.

Dit maakt de werkwijze van Provalu niet alleen efficiënter, maar ook ondernemender en pro-actiever.

Krapte op de arbeidsmarkt

Rinco Knoop, directeur van Provalu, legt uit wat dit inhoudt: “Werkgevers in de regio kampen met krapte op de arbeidsmarkt en denken niet direct aan de mogelijkheden van onze medewerkers. Mensen die door verschillende oorzaken minder makkelijk een kans of een plek krijgen op de arbeidsmarkt maar die we met de juiste zorg en begeleiding vaak wél succesvol kunnen koppelen met werkgevers.

Door breder te kijken dan functieprofielen alleen of door de inzet van een grote diversiteit aan opleidingen, trainingen of andere trajecten. We doen net dat stapje extra omdat we weten wat het betekent om weer mee te doen in de maatschappij. Dit levert niet alleen perspectief op voor de betreffende medewerker, maar ook een werkgever is over het algemeen enthousiast. Waarom? Naast een dankbare medewerker wordt concreet invulling gegeven aan de maatschappelijke rol als werkgever. Dubbele winst dus eigenlijk.”

Meerwaarde door werk

Provalu staat voor de waarde van werk, want werk is onlosmakelijk verbonden met je levensloop. Het vormt je, voedt je met ervaring en inspiratie. Het maakt dat je meedoet in de samenleving. Maar wat als je geen werk hebt en je verder van de arbeidsmarkt staat? Dan wordt duidelijk hoe waardevol werk is. Niet alleen financieel maar ook sociaal. Werk biedt een plek in de gemeenschap en een rol van betekenis. Iets om elke dag naar uit te kijken. Werk, je zal het maar níet hebben. Provalu merkt dat elke dag en heeft partijen in de regio nodig om samen de waarde van werk mogelijk te maken.

Meer informatie is te vinden op www.provalu.nl (nog in ontwikkeling) of kijk de video:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio