20.3 C
De Bilt

Regenboogtrap wordt onthuld in Park Molentocht in Voorhout

Voorhout – Op dinsdag 11 april onthult wethouder Heleen Hooij de Regenboogtrap in Park Molentocht. Deze trap is het initiatief van de Rotary Club Voorhout en staat symbool voor het feit, dat iedereen in de gemeente Teylingen gewaardeerd wordt voor wie hij of zij is.

Regenboogtrap voor heel veel verschillende mensen

Richard Fransen is voorzitter van de Rotary Club Voorhout. Hij vertelt over wat deze Regenboogtrap inhoudt en waarom de Rotary Club Voorhout hiervoor het initiatief heeft genomen. “Als Rotary zetten we ons in voor de gehele samenleving; ongeacht jouw afkomst en wie je bent. Te vaak worden mensen niet herkend, erkend of opzijgeschoven. De regenboog wordt wel eens gezien als enkel het symbool voor erkenning van homoseksualiteit, maar deze vrolijk gekleurde trap is veel omvattender.”

Omwonenden enthousiast over trap

Eerder hebben leden van de Rotary Club Voorhout in een enquête aan omwonenden en bezoekers van Park Molentocht gevraagd, wat ze vonden van de komst van deze vrolijk gekleurde trap. Er bleek een overweldigende steun te zijn voor dit initiatief. Fransen vervolgt: “De Regenboogtrap is hét symbool van de omarming van de inclusiviteit: iedereen kan en mag meedoen. Iedereen wordt gerespecteerd voor wie hij of zij is. Je bent wie je bent en je bent wat je doet. Wanneer je anderen behandeld op de manier zoals je zelf behandeld wilt worden, maken we er samen een betere, fijnere en mooiere samenleving van.”

Gezamenlijke onthulling

Wethouder Hooij van de gemeente Teylingen en de voorzitter van de Rotary Club onthullen de trap gezamenlijk. Fransen: “De realisatie van de trap heeft twee jaar geduurd en we danken de wethouder en de gemeente Teylingen hartelijk voor hun fijne medewerking. Ook geven we hierbij onze complimenten voor de mooie realisatie van de Regenboogtrap door Grijs Beton. Deze trap is een verrijking voor de Voorhoutse en Teylingse samenleving.”

Reacties op de Regenboogtrap kunnen gestuurd worden naar: regenboogtrap@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio