10 C
De Bilt

Reuzenbol onthuld op Koudenhoorn

Op dinsdag19 september is de Reuzenbol ‘The Circle of Life’ onthuld op het eiland Koudenhoorn in Warmond. Met deze onthulling staan er nu 19 Reuzenbollen in de gemeente Teylingen, waarvan vier in Warmond. 

Adoptie Reuzenbol

De door gemeente Teylingen geadopteerde Reuzenbol heeft een mooie plek gevonden nét rechts over de brug op Koudenhoorn in Warmond en is een mooie aanvulling op de prachtige omgeving en het uitzicht over het eiland. De bol werd onthuld door wethouder Marlies Volten, samen met Jan van Vliet, voorzitter van Stichting Gildemeesters Bollenstreek en kunstenares Sonja van Egmond.

Ontwerp

Sonja van Egmond is beeldend kunstenaar en fotograaf. De schilderkunst en fotografie en haar liefde en gevoel voor beeld, komen met respect, ongedwongen en puur tot uiting in deze kunstvormen. Thema’s verstilling, vergankelijkheid, soberheid en natuur spelen een rol in haar werk. Geïnspireerd door de tulpenbol, die de hele groei en bloei van de tulp al in zich heeft. Dit heeft de kunstenares op de Reuzenbol de levenscyclus van de tulp verbeeld. Vanaf de eerste groene punten die boven de grond uitsteken, van de pracht van de bloem die bloeit tot het einde van de tulp, het verval. Waarna de cyclus zich herhaalt: ‘The Circle of Life’.

Project ‘Giant Tulip Bulbs’

De Reuzenbollen zijn onderdeel van het project ‘Giant Tulip Bulbs’ van de Gildemeesters Bollenstreek. Het college van Teylingen draagt het project van de Gildemeesters een warm hart toe en heeft met de adoptie van drie Reuzenbollen voor Teylingen – één voor elke kern – graag een bijdrage geleverd aan de aantrekkelijkheid van de Bollenstreek. Van Leiden tot aan Haarlem worden in totaal zo’n 80 bollen geplaatst. De verhalen achter deze bollen en de kunstwerken zelf vormen een fietsroute van uiteindelijk 125 km. Folders over de fietsroute zijn af te halen bij Museum De Zwarte Tulp in Lisse. U kunt de route ook bekijken op de website: www.gildemeestersbollenstreek.nl/fietsroute.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio