1.6 C
De Bilt

Voor Rietschans en Touwbaan sorteert gemeente Leiderdorp voor op herinrichting

Sommige ondernemers aan de Rietschans en Touwbaan in Leiderdorp hebben grond van de gemeente in gebruik. De gemeente Leiderdorp heeft de eigenaren van deze grond aangeschreven. De urgente aanleiding daarvoor is de wens om de verkeersveiligheid verder te verbeteren, waarvoor deze grond nodig kan zijn. Daarnaast wil de gemeente tot een uniform en transparant beleid voor het gebruik van gemeentegronden komen.

Brief over Rietschans en Touwbaan

Uit de brief: “Het gebruik van gemeentegrond vindt nu veelal plaats op basis van mondelinge of stilzwijgende afspraken, zonder dat daaraan een raadsbesluit ten grondslag ligt. Dat is vanuit maatschappelijk en politiek oogpunt onwenselijk en is ook niet toegestaan. De gemeente dient eventueel gebruik van gemeentegronden aan de Rietschans/Touwbaan te formaliseren. Daarnaast is de gemeente Leiderdorp zich aan het oriënteren op de herinrichting van Rietschans/Touwbaan.

Als gevolg van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en is het onderwerp in een stroomversnelling terechtgekomen. De plannen kunnen invloed hebben op het door u huidige gebruik van de gemeentegronden. Zodra duidelijk is hoe de herinrichting van Rietschans/Touwbaan er zal gaan uitzien, ontvangt u een formele opzeggingsbrief voor het gebruik van de gemeentegrond. De gemeente zal daarbij een redelijke opzegtermijn hanteren.

Indien in de nieuwe inrichting nog ruimte is voor het gebruik van gemeentegrond ontvangt u daarvoor een schriftelijk voorstel. Op deze manier zal de gemeente zorgen voor een uniform en transparant beleid voor het gebruik van gemeentegronden. Tegelijkertijd zal de verkeersveiligheid op de Rietschans/Touwbaan worden verbeterd.”

Wethouder Gebke van Gaal over deze stap van de gemeente: “Het zal voor sommige ondernemers mogelijk even schrikken zijn. Ik denk dat geen ondernemer aan deze wegen tegen het verbeteren van de verkeersveiligheid zal zijn. Waar er ruimte blijft voor het gebruiken van de gemeentegrond willen wij nieuwe overeenkomsten aangaan. Daarmee gaan we het gebruik uniform en transparant regelen.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio