3.6 C
De Bilt

Rijbewijs alweer kwijt na 4 maanden

Alphen aan den Rijn – Een bestuurder (18) die net 4 maanden zijn rijbewijs had, heeft deze vrijdagnacht alweer in kunnen leveren. Hij reed niet alleen onverantwoordelijk gevaarlijk, maar bleek nog een onder invloed van drugs en alcohol.

Aanrijden auto en daarna vriend

Eerst reed een een geparkeerde wagen aan en probeerde daarna door te rijden. Een vriend van de bestuurder probeerde deze nog op andere gedachten te brengen door hem de weg te versperren. Maar de wezenloze verdachte gaf daarna gas en reed zijn vriend klem tegen aan ander voertuig. Hierdoor raakte deze bekneld met zijn benen.

Weggelopen bij auto

Verderop had de jonge bestuurder klaarblijkelijk besloten zijn voertuig aan de kant te zetten en te verlaten, Waarschijnlijk omdat één band van zijn auto aan flarden was en hij een stuk op zijn velg had gereden. Even later meldde de bestuurder zich echter weer bij zijn auto, waar hij werd aangehouden door de politie.

Rijbewijs ingevorderd

Uit een blaas- en speekseltest bleek dat hij onder invloed van zowel alcohol als softdrugs was. Bloedonderzoek moet uitwijzen hoeveel van de stoffen de jongeman werkelijk had ingenomen. Omdat hij zijn vriend had aangereden, die daar pijnlijke benen aan had overgehouden en was doorgereden na het eenzijdige ongeval met de geparkeerde auto, werd direct zijn rijbewijs ingevorderd.

Minimaal 6 maanden rijbewijs kwijt

De jongen werd naast rijden onder invloed, ook doorrijden na een ongeval en ernstige mishandeling ten laste gelegd. Voorlopig is hij zijn roze kaartje 6 maanden kwijt, maar de rechter kan daar in zijn uitspraak nog een langere periode aan toevoegen.

Waarschijnlijk zullen de gevolgen voor hem groot zijn en meer kosten dan het behalen van zijn rijbewijs.
Bron: AD.nl/Politie.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio