10.5 C
De Bilt

Rijnhavenbrug gehinderd door werkzaamheden

Alphen aan den Rijn – Wegverkeer kan op 27 maart beperkt gebruik maken van de Rijnhavenbrug op de Hoorn in Alphen aan den Rijn.

Tijdens de onderhouds- en inspectiewerkzaamheden die op 27 en 28 februari zijn uitgevoerd aan de Rijnhavenbrug zijn er enkele gebreken geconstateerd die hersteld moeten worden. Dit doen we op 27 maart tussen 9.00 en 16.00 uur.
De werkzaamheden omvatten onder andere het aanpassen van het smeersysteem van de assen in het contragewichtblok bovenin de brug.

Ernstige Hinder voor verkeer

Gemotoriseerd verkeer kan op 27 maart gebruik maken van de Rijnhavenbrug. Wel kan er enige hinder ervaren worden als gevolg van de werkzaamheden als een rijstrook tijdelijke onttrokken wordt aan het verkeer. Gemotoriseerd verkeer wordt in dat geval om en om over de ander rijstrook afgewikkeld.  

Langzaam verkeer kan hinder ondervinden van de werkzaamheden, doordat we onder ander met een hoogwerker op het fietspad, respectievelijk het voetpad staan. Fietsers en voetganger worden dan door een verkeersregelaar langs het werk geleid.

Scheepvaartverkeer ook gehinderd door werkzaamheden 

De Rijnhavenbrug is tussen 9.00 en 16.00 uur gestremd voor scheepvaartverkeer waarvoor de brug open moet. Scheepvaart met een doorvaarthoogte minder dan 2,45 meter kan wel gebruik maken van de doorvaart.

@regioonline

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio