2.2 C
De Bilt

RijnlandRoute: Extra rijstrook A4 richting Amsterdam geopend

Amsterdam  – Rijkswaterstaat heeft vanmorgen vroeg de nieuwe vierde rijstrook op de A4 richting Amsterdam tussen de N14 (Leidschendam) en Vlietland opengesteld voor het verkeer. Op 16 oktober ging de extra rijstrook op de A4 richting Den Haag al open. Het werk aan de weg richting Amsterdam is ongeveer een maand eerder klaar dan gepland. Voor de verbreding is gebruik gemaakt van de middenberm. Alle rijstroken zijn voorzien van geluidsreducerend asfalt.

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat): “Mooi dat de weggebruikers op dit drukke traject nu in beide richtingen de beschikking hebben over een extra rijstrook. Heel fijn ook dat ze er eerder dan voorzien gebruik van kunnen maken. De verbreding van dit deel van de A4 is belangrijk voor de aanleg van de RijnlandRoute waarmee de provincie de doorstroming van het verkeer in de regio flink verbetert. Ook voor dit project zetten we vandaag dus een mooie stap.”

Nieuwe vierde rijstrook

De A4 is een belangrijke verbinding in de Randstad tussen de 2 dichtbevolkte metropoolregio’s Amsterdam en Rotterdam/Den Haag. Dag in dag uit rijden veel weggebruikers over de A4. De snelweg behoort tot de meest intensief gebruikte wegen van Nederland. De provincie Zuid-Holland heeft de verbreding van de A4 tussen de Vlietland en Leidschendam op verzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat meegenomen in de werkzaamheden voor de aanleg van de RijnlandRoute. Op 16 oktober opende Rijkswaterstaat al de vierde rijstrook richting Den Haag. De extra rijstroken op dit deel van de A4 zorgen voor 33% meer capaciteit waardoor het verkeer beter kan worden afgewikkeld. Het traject op de A4 is daarmee ook klaar voor de komst van de RijnlandRoute.

Floor Vermeulen, gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Zuid-Holland: De openstelling van de nieuwe rijstrook is een nieuwe mijlpaal in het project RijnlandRoute. Samen met de realisatie van de RijnlandRoute dragen dit soort maatregelen bij aan de bereikbaarheid, en daarmee aan de economische vitaliteit van de regio.“ 

Verkenning A4 Burgerveen-N14

Aanvullend op de verbreding van A4 tussen Vlietland en de N14 bij Leidschendam loopt het voorbereidende onderzoek van het ministerie naar de verdere verbreding van de snelweg tussen knooppunt Burgerveen en de aansluiting met de N14 bij Den Haag. Voor de aanpak van dit bekende knelpunt is 50 miljoen euro gereserveerd. In lopende MIRT-verkenning wordt ook bekeken hoe de aansluitingen op het onderliggende wegennet kunnen worden verbeterd. Daarnaast wordt er gekeken naar maatregelen op het gebied van Smart Mobility. Meer informatie over de Verkenning staat op www.a4burgerveen-n14.nl.

De RijnlandRoute

De RijnlandRoute is een nieuwe weg tussen Katwijk, via de A44, en de A4 bij Leiden. De weg lost huidige knelpunten op en draagt bij aan een betere doorstroming in de regio Holland Rijnland. De provincie Zuid-Holland realiseert de RijnlandRoute in samenwerking met Rijkswaterstaat. Ook de aanliggende gemeenten zijn intensief bij de weg betrokken.
Meer informatie over de RijnlandRoute vindt u op www.rijnlandroute.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio