0.6 C
De Bilt

Rijnvicus en Hallmark sluiten miljoenencontract

Alphen aan den Rijn – In Capelle aan den IJssel ondertekenden Jan de Vries (directeur Rijnvicus) en Richard Grootenboer (Finance Director Europe Hallmark Cards) voor een jarenlange samenwerking. Een miljoenencontract en werk voor 85 Alphenaren.

Trots op productie voor Hallmark

“Wij zijn er trots op dat onze medewerkers van Rijnvicus werken voor een bedrijf dat voor velen een begrip is. Wie stuurt er niet een kaart van Hallmark? Al die standaarden, we noemen ze ook wel presentatiemolens, worden volledig door Rijnvicus gemaakt.” Hallmark is een bedrijf dat begon in 1910 in Amerika. Joyce C. Hall begon met een droom met 2 schoenendozen met ansichtkaarten. Ondertussen is dit een wereldwijde organisatie met kaarten in meer dan 100 landen en 30 talen. Rijnvicus levert voor de Nederlandse markt. De totale omzet voor Hallmark loopt in een bedrag van ruim 7 cijfers. Een miljoenencontract. “Dat sluit je niet dagelijks en wij zijn hier heel erg trots op”, aldus De Vries.

Partners die verbinden

Rijnvicus en Hallmark passen heel goed bij elkaar. Hallmark begrijpt als geen ander hoe belangrijk waardevolle relaties zijn. Met de kaarten en andere producten toveren ze bij miljoenen mensen een glimlach op hun gezicht. Zo worden relaties versterkt.
Rijnvicus verbindt werkgevers en werkzoekenden aan elkaar. Uitgaande van het talent van medewerkers wordt passend werk en een passende werkgever gezocht. Doordat medewerkers meedoen, hun talenten ontwikkelen en relaties hebben, zijn ze gelukkiger.
Hallmark en Rijnvicus gaan voor meerjarige relatie uitgaande van partnership en Hallmark is de grootste klant van de metaalafdeling bij Rijnvicus.

Duurzaam logistiek proces

Rijnvicus maakt 5000 tot 7000 nieuwe kaartenmolens met een ingenieus machinepark vanuit grote rollen draadstaal. Ook verzorgt Rijnvicus de distributie en het hergebruik. In de aanloop naar kerst of Valentijnsdag is het een drukte van belang. Alle molens komen terug naar Rijnvicus en worden hergebruikt zolang het kan. Hiervoor worden bij het Alphense bedrijf PAX duizenden vierkante meters opslag gehuurd. In totaal vliegen er ongeveer 50.000 molens in en uit Alphen aan den Rijn. Een logistieke operatie van formaat!

Werk voor 85 Alphenaren

Het motto van Rijnvicus is wegen naar werk. Ook als dit niet vanzelfsprekend is. Door onder andere de samenwerking met Hallmark kunnen circa 85 Alphenaren dagelijks aan de slag. De werkzaamheden zijn bijvoorbeeld met machines werken, lassen, logistieke handelingen, transport, opslag, heftruck rijden, demontage, montage en verpakken. Ook medewerkers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt werken met trots aan deze producten.
Voor werkzoekenden die al een tijd zonder werk zitten is het een kans om in een beschutte omgeving weer werkervaring op te doen. Binnen de afdelingen metaal en logistiek zijn meerdere leer-werkroutes. Gemiddeld halen jaarlijks circa 15 tot 30 kandidaten op deze manier een certificaat of diploma. Daarna kunnen zij met ondersteuning van Rijnvicus of zelfstandig op zoek gaan naar een andere baan met de nodige werkervaring en/of een certificaat op zak.

Toekomst

Rijnvicus blijft zich inzetten voor medewerkers die het zelfstandig (nog) niet redden op de arbeidsmarkt. “Bedrijven die duurzaam en sociaal willen ondernemen zijn van harte welkom. Het maakt niet uit of het over 1 of 100 medewerkers gaat. Wij laten bedrijven graag zien wat er bij ons allemaal mogelijk is. Ook de werkgeversadviseurs van het Werkgeversservicepunt of ik komen graag bij u op bezoek!”, aldus directeur Jan de Vries van Rijnvicus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio