2.1 C
De Bilt

Romeinse mijlpalen geplaatst tussen Alphen en Zwammerdam

Alphen aan den Rijn – Tussen Zwammerdam en Alphen aan den Rijn zijn vier replica’s van Romeinse mijlpalen geplaatst. De mijlpalen geven de afstand aan van Nigrum Pullum tot Albanianae, in Romeinse mijlen. Eén romeinse mijl is ongeveer gelijk aan 1,5 km.

Mijlpalen

Op de mijlpalen is informatie te lezen over het leven in de Romeinse tijd langs de noordgrens van het Romeinse Rijk, de Limes. Wist u bijvoorbeeld dat de Romeinen kruiden en andere gewassen langs de kant van de weg aanplanten om de reizende troepen van voedsel te voorzien?

Informatie

De informatie en verhalen op de mijlpalen dragen bij aan het zichtbaar en beleefbaar maken van de Limes. De mijlpalen brengen u bijvoorbeeld naar het Grandcafé De Haven Nigrum Pullum op het terrein van de Hooge Burch in Zwammerdam. In dit Grandcafé is een mooie tentoonstelling ingericht van allerlei vondsten uit het gebied en kan het Castellum Nigrum Pullum worden bezocht.

Evenementen

In 2018 vinden verschillende evenementen plaats die de romeinse geschiedenis voor het voetlicht brengen. De Romeinenweek tussen 28 april en 6 mei, een Romeinenweekend in het centrum van Alphen aan den Rijn en het jaarlijkse Romeinenfestival in Archeon begin augustus. Ook worden eind mei een Lange afstand wandel en Lange afstand fietsroute geopend rondom de Limes. Kijk voor meer informatie over deze evenementen op de website Romeinselimes.nl of Romeinen.nu.

Bron: Gemeenten Alphen aan den Rijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio