9.3 C
De Bilt
woensdag, 25 mei 2022

Schoolsportcommissie Leiden bestaat 75 jaar!

Al 75 jaar zet de Schoolsportcommissie Leiden zich in om de Leidse Jeugd op een laagdrempelige manier te laten sporten en bewegen. Dit doet de commissie niet alleen, maar in samenwerking met sportverenigingen en andere aanbieders. Reden voor een feestje! Wethouder Paul Dirkse (Kennis, Onderwijs, Sport en Financiën): “Sporten en bewegen kunnen we gerust beschouwen als essentieel.

Plezier maken en gezond blijven

Zowel om samen plezier te hebben, om gezond te blijven en om mee te doen in de samenleving. Het is een belangrijke ambitie voor Leiden om jongeren op allerlei manieren in beweging te brengen en te houden. De goede samenwerking van sportverenigingen, sportaanbieders en de schoolsportcommissie is daarin heel belangrijk. En dat al 75 jaar.”

Gemeentelijke schoolsportcommissie Leiden

De schoolsportcommissie brengt op een laagdrempelige manier kinderen in beweging, door toernooien te organiseren voor scholen en sport kennismakingscursussen aan te bieden. Op die manier kunnen leerlingen kennismaken met een nieuwe sport. De commissie werkt hiervoor samen met sportverenigingen en andere aanbieders.

Jeugd in beweging

Al 75 jaar brengt de schoolsportcommissie de Leidse jeugd in beweging. Om stil te staan bij dit heugelijke feit, staan er een aantal festiviteiten op het programma:

  • een reünie/verjaardagsfeest, zodra dit weer mogelijk is.
  • géén kosten voor deelname aan de schoolsporttoernooien tijdens het schooljaar 2022-2023.
  • voorafgaand en tijdens de schoolsporttoernooien, vinden er clinics plaats.
  • in het schooljaar 2022-2023 ontvangen deelnemers na afloop van de cursussen en de toernooien een presentje.
  • alle deelnemers ontvangen unieke diploma’s.

Ook na 75 jaar zit de Schoolsportcommissie niet stil. De commissie is druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl, naamsverandering en….. een mascotte! Binnenkort kan iedereen kennismaken met deze nieuwe vriend.

150 activiteiten

Tot de zomervakantie staan er ruim 150 activiteiten op het programma in heel veel verschillende takken van sport. Kijk voor meer informatie op www.schoolsportcommissieleiden.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio