7.7 C
De Bilt

Sebastiaan Bos uit Katwijk genomineerd voor Agrarisch ondernemer van het Jaar

Katwijk Sebastiaan Bos, ondernemer uit Katwijk, is genomineerd voor de prijs van ‘Agrarisch ondernemer van het jaar 2022’. De prestigieuze prijs, uitgereikt door uitgeverij Misset van onder andere het blad Boerderij, wordt donderdag 31 maart uitgereikt door de minister van Landbouw Henk Staghouwer.

Dit jaar zijn er maar liefst 3 biologische agrarisch ondernemers die meedingen naar de prijs en onder de 5 genomineerden valt ook op dat er veel innovatiekracht is in de zogenoemde korte  keten.

Sebastiaan Bos

Bos werkt met zijn bedrijf, Kievit, gevestigd in Katwijk, al sinds 25 jaar aan zo’n korte keten. Biologisch geteelde groenten en fruit worden rechtstreeks bij vaste telers ingekocht en verdeeld over pakketten die bij de consument aan huis bezorgd worden, allemaal in de regio Bollenstreek.

Sebastiaan Bos. Foto: kievitamines.nl

Sinds 2018 mag Kievit ook een stuk grond bewerken in de Zanderij in Katwijk, zodat de lijntjes van land naar klant zeker in de zomermaanden wel heel erg kort zijn. Wat ‘s ochtends nog op het veld stond, staat soms ‘s avonds al bij de klant op tafel.  Kievit heeft in het Initiatief Duinvallei, dat door de gemeente Katwijk wordt gefaciliteerd, 1,6 hectare grond in gebruik. Hier worden voor de regio veel verse groenten geteeld en buurtbewoners kunnen zien hoe hun eten tot stand komt.

Nu de corona maatregelen weer van de baan zijn, hoopt Kievit dit seizoen weer meer te kunnen doen op de tuin voor scholen en buurtbewoners. Er zijn allerlei ontwikkelingen gaande om dit een nieuwe impuls te geven.  

Sebastiaan Bos. Foto: kievitamines.nl

Naast een juryprijs is er ook een publieksprijs. De meeste klanten zijn erg trouw en hebben al gestemd, maar ook alle regiobewoners mogen stemmen op ons!  Het zou een mooie opsteker voor ons zijn en ook voor de gemeente Katwijk, die met het Duinvallei-initiatief een in Nederland unieke kans heeft gecreëerd. Stemmen kan tot en met 30 maart via : www.boerderij.nl/evenement/agrarischondernemer

31 Maart wordt in Veenendaal de uitslag van deze Landelijke wedstrijd bekend gemaakt.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio