Spectaculaire vuurwerk demonstratiedag in Alphen

173

Alphen aan den Rijn – Vandaag organiseerde een vuurwerkshop in Alphen bij hun winkel een spectaculaire demostratiedag over vuurwerk. Hierbij werd niet alleen mooi vuurwerk getoond, maar ook veel aandacht aan de veiligheid besteed.

Wat was er te doen?

Hoe steek je vuurwerk nu eigenlijk veilig af? Hoe leg je of zet je vuurwerk voor het afsteken nou  op de juiste manier neer? Wat moet je doen om rekening met je omgeving te houden? Hoe herken je gevaarlijk en illegaal vuurwerk en welk vuurwerk is wel legaal? Allemaal vragen waarop antwoord werd gegeven door de experts.

Vuurwerkbunker

Geïnteresseerden mochten een kijkje nemen in de vuurwerkbunker. Hier werd uitgelegd hoe een dergelijke bunker nou eigenlijk in elkaar zit en waarom deze zo belangrijk is voor de veiligheid. Om ook de kleinere kinderen bezig te houden was er voor een springkussen gezorgd en konden zij op de foto met de echte Kerstman.

Advertentie

Spectaculaire afsluiting

De dag werd afgesloten met een professionele vuurwerkshow waar men kon genieten van de enorme variëteit die er op dit moment aan legaal vuurwerk te zien is.  Overigens mag het vuurwerk alleen op 31 december vanaf 18:00 uur worden afgestoken. LET OP: op 31 december mag er geen vuurwerk meer verkocht worden.

Lees ook: Vuurwerk niet op Oudejaarsdag te koop dit jaar

Hier onder een video van de show.

Video: Wesley Weijers – © Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in