2.1 C
De Bilt

Start bouw Ter Specke hal

Lisse – Donderdag 11 februari hebben wethouder Kees van de Zwet en bestuurslid nieuwbouw Chris van der Salm van FC Lisse de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van de Ter Specke hal. De afgelopen maand is hard gewerkt om de grond bouwrijp te maken.

Lange, intensieve samenwerking tussen de gemeente Lisse en FC Lisse.

De lange periode is nodig geweest om binnen de kaders (financieel en qua ruimte) te komen tot het beste resultaat. Architectenbureau KVDK Architecten heeft het ontwerp zo gemaakt dat de gemeentelijke sporthal en de accommodatie voor de voetbalvereniging elkaar versterken. Voorzieningen worden gedeeld, waaronder installaties, wat ook positieve gevolgen heeft voor de investerings- en onderhoudskosten.

Bouw Ter Specke hal

Chris van der Salm over het proces: “Het is bijzonder om in deze coronatijd hier te staan. Veel zaken gaan niet door en dan is het mooi dat dit wel van start gaat. We zijn al lang met de gemeente Lisse in gesprek over de vervanging van onze accommodatie. Mede door wisselende wethouders hebben alle vormen van nieuwbouw wel de revue gepasseerd. We zijn blij dat er onder aanvoering van projectleider André Stuit goede stappen zijn gemaakt. Het overleg met onder andere het bouwteam heeft ervoor gezorgd dat we vroegtijdig met het proces zijn gestart en dat alle partijen hierbij zijn betrokken. De overleggen zijn constructief en alle partijen in het bouwteam werken goed samen om binnen de gestelde kaders te komen tot een nieuwe sporthal en een nieuwe accommodatie voor FC Lisse.”

Ook Kees van der Zwet is blij met het slaan van de eerste paal. “Het is een uniek project om met deze werkwijze te komen tot deze gezamenlijke accommodatie. Het overleg tussen de gemeente Lisse en FC Lisse verloopt goed. Het bestuur van FC Lisse vaart een zo strak mogelijke koers. Hun vele vrijwillige uren  en ook die van de vele vrijwilligers laten zien dat er een groot draagvlak is. Wij blijven samen met FC Lisse – om maar in voetbaltermen te blijven spreken – kort op de bal spelen.”

Op een afstandje keek voorzitter Leon Annokkee tevreden toe. “Mooi hoor. Fijn dat dit moment er eindelijk is gekomen”. Dat het in deze tijd niet een grotere happening kon zijn, is jammer maar kan op begrip rekenen van de partijen.

De bouw van de sporthal is fase 1. Fase 2 bestaat uit de sloop van de huidige sporthal en de bouw van de nieuwe accommodatie van FC Lisse en fase 3 bestaat uit de sloop van het huidige gebouw. Als alles volgens planning verloopt moet alles klaar zijn medio 2022.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio