6.7 C
De Bilt

Steunouder in Katwijk is gestart

Katwijk – Het opvoeden van kinderen is een hele uitdaging. Soms kun je daar wel wat hulp bij gebruiken. Vaak zijn er opa’s, oma’s of vrienden die kunnen bijspringen. Maar dat geldt niet voor iedereen. Steunouder is een organisatie die bemiddelt tussen gezinnen die wel wat hulp kunnen gebruiken en vrijwilligers die praktische ondersteuning kunnen geven. Via het Wijkteam kunnen gezinnen in Katwijk nu terecht bij Steunouder. Bij de officiële start ontving wethouder Corien van Starkenburg het boekje ’10 verhalen van impact’ van Steunouder.

Katwijk wil ouders helpen

Corien van Starkenburg: ‘Ik weet hoe fijn het is als soms iemand even bijspringt in je gezin. En niet ieder gezin kan een beroep doen op familie en vrienden. Hoe fijn is het dan als iemand je ondersteunt. En wat een dankbaar werk om als steunouder een gezin wat rust te kunnen geven.’

Een steunouder vangt de kinderen één of twee dagdelen in de week op. De kinderen krijgen aandacht, zijn even ergens anders en maken weer nieuwe dingen mee. De ouder of ouders hebben zo even tijd om op adem te komen. De hulp van Steunouder kan voorkomen dat inzet van professionele zorg nodig is.

Match

Steunouder bekijkt zorgvuldig of er een match is tussen het gezin en de vrijwilliger. De vrijwilligers krijgen een training en begeleiding van Steunouder. Op dit moment is Steunouder actief in bijna 40 gemeenten. Uit onderzoek bij deze gemeenten blijkt dat er door de inzet van Steunouder een positief effect te zien is in de ontwikkeling van de kinderen.

Steunouder worden?

Vind je het fijn om iemand te helpen? Beleef je plezier aan kinderen? Steunouder zijn is een dankbare taak. Kijk voor meer informatie en aanmelding op steunouder.nl/katwijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio