9.6 C
De Bilt

Stichting MEERGroen en vrijwilligers planten 60.000 bollen

Teylingen – Dinsdag 14 december heeft Stichting MEERGroen samen met een groep enthousiaste Teylingers 60.000 bollen geplant in De Horsten. Dit is een eerste samenwerkingsactie tussen de stichting en de gemeente Teylingen.

Actieve inzet vrijwiliggers MEERGroen

Door de actieve inzet van vrijwilligers en MEERGroen staan in het gazon en het bosplantsoen van De Horsten naast de Ruïne van Teylingen volgend jaar 60.000 verwilderingsbollen (o.a. de kievitsbloem en wilde krokus) in bloei. Dit zorgt in het voorjaar voor meer voedselaanbod voor insecten. Hiermee kan de biodiversiteit in De Horsten verbeteren.

Bomenoogstdag

Volgend jaar zet de gemeente de samenwerking met de stichting voort door op 21 januari een bomenoogstdag te organiseren. Tijdens deze dag worden jonge bomen en struiken geoogst die normaal weggemaaid worden. In maart worden deze jonge bomen weggegeven tijdens een bomenweggeefdag. Deze acties maken deel uit van de MEER Bomen Nu campagne waar Gemeente Teylingen aan meewerkt door grond beschikbaar te stellen.

Wanneer meer bekend is over de bomenoogstdag in januari, informeert Gemeente Teylingen hierover via de lokale media. Wilt u meedoen met de acties om meer groen te realiseren? Meld u aan via info@stichtingmeergroen.nl.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio