6 C
De Bilt

Straatmeubilair geeft Hoofdstraat Noordwijk weer frisse uitstraling

Noordwijk aan Zee – Samen maken we Noordwijk. Ook op het punt van het verbeteren van de uitstraling van de belangrijkste winkelstraat in Noordwijk aan Zee: de Hoofdstraat. Het ziet er mooi uit dankzij het nieuwe straatmeubilair.

Straatmeubilair feestelijk in gebruik nemen

Nieuwe banken. Fietsnietjes. Plantenbakken en afvalbakken voor gescheiden afval. Gemeente en de ondernemers in de Hoofdstraat hebben donderdag 18 juli 2019 de nieuwe spullen in de winkelstraat feestelijk in gebruik genomen. Ze kijken terug op een geslaagde samenwerking. Op uitnodiging van de gemeente kwamen de ondernemers met een voorstel. De gemeente hielp de plannen te realiseren.

Ruimte voor straatmeubilair goed benut

Maarten van den Berg, voorzitter van de winkeliersvereniging, constateert dat de ruimte voor ondernemers om te bepalen welke spullen nodig waren, volledig is benut. Ook belangrijk. Dat de uitstraling past bij die op de Koningin Wilhelmina Boulevard. Zo ervaren inwoners en bezoekers eenheid.

Extra banken voor gemak

De huidige banken zijn vervangen. En er is een aantal extra banken bij geplaatst. Dit om het verblijf in de winkelstraat te veraangenamen. In totaal gaat het om 10 banken verdeeld over de winkelstraat. Bij de banken staan de passende afvalbakken voor gescheiden afval

Fietsparkeren

Het fietsparkeren is aangepakt. Met duidelijk gemarkeerde plekken en aangekleed met plantenbakken. Op de bakken staan passende markeringen. De fietsnietje zijn vervangen. Er zijn op een drietal locaties extra fietsnietjes geplaatst.

Plantenbakken

Gestuurd is op mooie, nieuwe plantenbakken. Van hetzelfde hout als de banken. Er staan o.a. grassen in de plantenbakken, zodat de sfeer van het duin ook in de Hoofdstraat terug komt.

Afvalbakken voor gescheiden afval

Gestuurd is op 16 nieuwe afvalbakken voor gescheiden afval met een apart deel voor sigaretten. Daarmee willen de winkeliers voldoen aan het hedendaagse maatschappelijk verantwoord gedrag. De gemeente en de ondernemers zien het als een proef. Ze kijken of het goed zal werken in de Hoofdstraat en mogelijk voor andere delen in de gemeente Noordwijk geschikt is.

Afspraken over onderhoud straatmeubilair

Met de winkeliersvereniging zijn afspraken gemaakt over het onderhouden van de banken en de plantenbakken.

Resultaat staat als een huis

Roberto ter Hark, wethouder Economie en Toerisme: “Wie beter dan de winkeliers weet wat er met hun winkelstraat moet gebeuren. Ik vind het fijn dat de ondernemers de schouders eronder hebben gezet. We hebben goede afspraken gemaakt. Het resultaat staat als een huis.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio