23.7 C
De Bilt

Straatmuzikanten festival Gouden Pet in Leiden met ruim 40 muzikale acts op 30 juni

Zondagmiddag 30 juni vindt voor de 36e keer sinds 1987 het straatmuzikantenfestival ‘Gouden Pet‘ in Leiden plaats. In de historische binnenstad van Leiden (omgeving Nieuwe Rijn – Stille Rijn) treden op diverse plekken straatmuzikanten uit binnen- en buitenland op.

Ruim 40 muzikale acts zullen doorlopend te horen en zien zijn. Van ingetogen liedjes en ballades tot smartlappen, eigen nummers en covers, van solo zangers tot koren en van blazers tot akoestische punk-rockbands. Dankzij de enorme variatie aan muziekstijlen is het festival geschikt voor een breed publiek, jong en oud.

Publiek volop aan het genieten vaan de straatmuzikanten
Publiek volop aan het genieten vaan de straatmuzikanten – Foto: Gouden Pet

Juryprijs en publieksprijs

De deelnemers zijn op vier verschillende plekken telkens een half uur te beluisteren. Ze worden beoordeeld door een deskundige jury die de juryprijs winnaar bepaalt. Ook het publiek kiest favorieten. Uiteindelijk strijden 5 finalisten op het podium op het Hooglandse Kerkplein om de Gouden Pet (de publieksprijs), een bijbehorend geldbedrag voor publieksprijs en juryprijs en de ‘eeuwige roem’.

Winnaars editie 2023
Winnaars editie 2023 – Foto: Gouden Pet

Gouden Pet

Gouden Pet staat bekend als één van de grotere en gezelligste straatmuzikanten festivals van Nederland. En is gratis toegankelijk. Het festival vindt altijd plaats op de laatste zondag van juni in de omgeving van de Hooglandse Kerk; langs de Nieuwe Rijn, Botermarkt, de Stille Rijn, Aalmarkt, en bij het Vrouwenkerkhof. De voorrondes beginnen om 13 uur. De finale start om 17 uur op het Hooglandse Kerkplein; de finalisten spelen dan versterkt en op een podium.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio