6.7 C
De Bilt

Strandverkiezingen 2019 gewonnen door Katwijkse strand

Katwijk – Op 30 juli zijn op het strand van Zandvoort de winnaars bekend gemaakt van de Strandverkiezingen 2019. Het strand van Katwijk kreeg dit jaar weer een 4-sterren status en is door de jury beoordeeld als het schoonste strand van Zuid-Holland.

Strandverkiezingen 2019

De jury van de Strandverkiezingen ziet stranden in Nederland elk jaar schoner worden. Met een gemiddelde score van 9,5 is dit jaar het strand van Katwijk het schoonste strand van Zuid-Holland gebleken. Wethouder Jacco Knape: “We zetten ons al een aantal jaar samen met de strandondernemers en verschillende organisaties en vrijwilligers in om het strand schoon te houden. Deze samenwerking werpt zijn vruchten af, met als kers op de taart dit mooie resultaat. Daar mogen we in Katwijk erg trots op zijn.”

Zo kunnen bezoekers van het strand bij een aantal strandpaviljoens de befaamde ‘juttas’ lenen om afval van het strand op te ruimen. Een volle juttas met zwerfafval kan worden ingeruild voor een kop koffie of een ijsje bij de deelnemende strandpaviljoens. Ook kunnen badgasten bij de strandopgangen en paviljoens papieren afvalzakjes pakken om afval in te verzamelen en worden in de drukke zomermaanden extra prullenbakken ingezet op het strand. Daarnaast leveren vrijwilligersgroepen zoal Jutters Katwijk een belangrijke bijdrage aan het schoonhouden van de Katwijkse kust. Elke maandag- en vrijdagochtend verzamelt de groep tijdens een wandeling op het strand zo’n 15 tot 20 juttassen aan zwerfafval.

Meer info

Wilt u weten wat u kunt doen om het strand schoon te houden of bij welke strandpaviljoens u een juttas kunt lenen? Kijk dan op www.katwijk.nl/zwerfafval. Wilt u een keer mee-jutten met Jutters Katwijk? Aanmelden kan via jutterskatwijk@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio