26.6 C
De Bilt
maandag, 15 augustus 2022

Aanvraag subsidie toeristische evenementen gestart

Katwijk – Vanaf vandaag kunnen evenementorganisatoren weer een subsidie aanvragen via de regeling toeristische evenementen. De regeling is bedoeld om evenementen aan te moedigen waar veel bezoekers op af komen én die daarmee een bijdrage leveren aan de economie, het toerisme en het imago van Katwijk.

Subsidieregeling

Het college heeft onlangs de subsidieregeling voor toeristische evenementen aangepast. Op hoofdlijnen blijft de regeling hetzelfde. De belangrijkste aanpassing is een nieuwe beoordelingsmethode. Met deze nieuwe methode is het voor aanvragers duidelijk waarop hun aanvraag wordt getoetst. Aanvragen worden onder andere beoordeeld aan de hand van de mate waarin wordt bijgedragen aan het imago van Katwijk, de Katwijkse economie en het stimuleren van toerisme en recreatie.

Hoop op een volwaardig evenementenseizoen

Wethouder Jacco Knape: “De afgelopen twee evenementenseizoenen zijn moeilijk geweest voor veel evenementorganisatoren. Vanwege het coronavirus werden veel evenementen geannuleerd of in aangepaste vorm georganiseerd. Ik hoop van harte dat komend evenementenseizoen weer volop evenementen georganiseerd kunnen worden die een belangrijke bijdrage leveren aan onze ondernemende gemeente”. Organisatoren kunnen de subsidie aanvragen vanaf 1 december tot 1 februari via www.katwijk.nl/evenementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio