21.5 C
De Bilt

Subsidiemogelijkheden energiekosten verenigingen in Lisse

Lisse – In deze tijd van hoge energierekeningen bestaat het risico dat verenigingen financieel in de problemen komen. Om die reden biedt de rijksoverheid amateursportverenigingen een steuntje in de rug. Deze organisaties kunnen in veel gevallen aanspraak maken op een van twee nieuwe subsidieregelingen: de TEK-regeling en de SPUK-NEAS-regeling.

Twee subsidiemogelijkheden voor tegemoetkoming energiekosten

De Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) is vooral bedoeld voor verenigingen die veel verbruiken. Wanneer de gemaakte kosten hiervoor minimaal 7 % van de omzet in 2022 bedroegen, komen zij hiervoor in aanmerking. De regeling Specifieke Uitkering Noodfonds Energie Amateursportverenigingen (SPUK NEAS) is bedoeld om amateursportverenigingen eenmalig gedeeltelijk te compenseren. Voor deze regeling komen amateursportverenigingen in aanmerking die niet voldoen aan de eisen van de TEK-regeling.

Vragenlijst invullen

Verenigingen die willen weten op welke regeling zij aanspraak maken, kunnen een vragenlijst invullen. De gemeente heeft deze vorige week per e-mail verstuurd aan alle bij de gemeente bekende verenigingen. Is deze mail niet ontvangen, dan vinden verenigingen de vragenlijst ook op de gemeentelijke website in het betreffende nieuwsbericht: Gemeente Lisse: Amateursportverenigingen, laat geen geld liggen!. De ingevulde vragenlijst kan tot en met 14 augustus 2023 gemaild worden naar energiecrisis@hltsamen.nl. Ook als blijkt dat een vereniging niet in aanmerking komt, ontvangt de gemeente de vragenlijst graag ingevuld retour. Zij kunnen voor vragen terecht op hetzelfde mailadres of telefonisch op nummer 14 0252.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio