5.3 C
De Bilt

Subsidieregeling voor het toegankelijk maken van wooncomplexen

Leidschendam-Voorburg – Iedereen moet makkelijk bij zijn woning kunnen komen. Om wooncomplexen binnen de gemeente voor iedereen toegankelijk te maken, heeft de gemeente een subsidieregeling open gesteld waarmee aanpassingen gedaan kunnen worden. Wethouder Bianca Bremer (wonen): “Deze regeling is er speciaal voor inwoners die door bijvoorbeeld een fysieke beperking moeite hebben hun wooncomplex te betreden. Door soms eenvoudige aanpassingen wordt het voor hen makkelijker om bij hun woning te komen en kunnen zij langer zelfstandig blijven wonen.”

Aanpassingen vóór de voordeur

Sociale verhuurders en Vereniging van Eigenaars kunnen de subsidie aanvragen. Zij kunnen subsidie krijgen tot 50% procent van de kosten om de wooncomplexen toegankelijker te maken. Bij aanpassingen kunt u onder andere denken aan het aanbrengen van elektrische deuropeners, het plaatsen van een (trap)lift of het verwijderen van drempels. Het gaat om de aanpassingen die het wooncomplex toegankelijker maken, dus vóór de voordeur. Voor aanpassingen achter de voordeur, kunt u informeren bij de gemeente of u in aanmerking komt voor een voorziening vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Subsidie aanvragen

Is uw wooncomplex onvoldoende toegankelijk voor u of uw medebewoners, ga dan in gesprek met uw verhuurder of Vereniging van Eigenaars om met hen de mogelijkheden te bespreken of met de subsidieregeling uw wooncomplex aangepast kan worden.

De regeling wordt vanaf 3 oktober 2022 om 12:00 uur opengesteld. U kunt vanaf dat moment de subsidie aanvragen via www.lv.nl/collectievewoningaanpassing. Dien eerst uw aanvraag in en wacht tot u de goedkeuring heeft voordat u met de werkzaamheden begint. De goedkeuring wordt binnen 8 weken na het ontvangst van de aanvraag verleend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio