10.5 C
De Bilt

Sumatrastraat in Leiden 2 weken afgesloten voor doorgaand verkeer

Leiden – Van 16 tot en met 29 augustus is de Sumatrastraat in Leiden in beide richtingen afgesloten voor al het doorgaand verkeer. Het gaat om het deel vanaf de Lage Rijndijk tot aan de Surinamestraat.

Verkeer Sumatrastraat omgeleid

Het verkeer voor de Sumatrastraat wordt omgeleid via de Zijldijk in de gemeente Leiderdorp en via de Lage Rijndijk met gele borden en er worden verkeersregelaars ingezet. De straat is toe aan onderhoud en krijgt een nieuwe laag asfalt. Ook worden er enkele verkeerskundige verbeteringen doorgevoerd, zoals het aanpassen van de bushaltes, het verbreden van oversteekplaatsen en het aanleggen van een tweezijdig fietspad ter hoogte van het Mare College.

Nieuwe bomen

Ook komen er in de straat nieuwe bomen waarvoor onder de grond al het één en ander wordt voorbereid. In het plantseizoen, tussen november en februari krijgen de bomen hun nieuwe plek. Alle woningen blijven bereikbaar en omwonenden ontvangen deze week een brief met uitleg over de werkzaamheden. En belangrijk in de vakantieweken: zwembad De Zijl blijft bereikbaar vanaf de kant van de Willem de Zwijgerlaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio