18 C
De Bilt

Tegels eruit, planten erin: kom tegels ruilen voor gratis plantjes

Tuinen met minder tegels en meer groen. De  gemeenten Hillegom, Katwijk, Lisse en Teylingen organiseren daarom in samenwerking met de Groene Uitdaging weer een leuke actie om jou hierbij te helpen.

Gratis plantjesactie voor je tuintegels!

Inwoners uit de vier gemeenten kunnen op 15 april weer tegels inruilen bij (deelnemende) tuincentra voor gratis plantjes! Bij de tuincentra staan speciale bakken waar je maximaal 10 tegels kunt inleveren. Vervolgens krijg je gratis plantjes waar je je tuin mee kunt vergroenen.

Dit jaar is gekozen voor biologische en inheemse planten. Naast dat deze planten op een milieuvriendelijke manier zijn gekweekt  hebben deze inheemse soorten een grotere bijdrage aan te biodiversiteit dan andere planten. Inheemse planten zijn een belangrijke voedselbron en trekken vlinders, bijen en vogels aan. Met deze planten creëer je zelf een echte levende, groene en gezonde tuin!

Logo plantactie
Beeld: HLT Samen

Deelnemende tuincentra

Bij de volgende tuincentra kun je terecht tijdens de reguliere openingstijden op zaterdag 15 april:

  • De Uiver – Rijnstraat 141, Katwijk aan Zee
  • De Mooij – Noordwijkerweg 36, Rijnsburg
  • Intratuin Lisse – Heereweg 350, Lisse
  • De Oosteinde – Zandlaan 22, Hillegom

NK Tegelwippen

Vergeet natuurlijk niet om je verwijderde tegels ook te registreren op nk-tegelwippen.nl. Meedoen aan het NK Tegelwippen kan tot en met 31 oktober 2023. Tijdens deze periode zijn er ook extra mogelijkheden om stenen in te leveren. Kijk voor de regels per gemeente op www.degroeneuitdaging.nl/tegels-inleveren

De Groene Uitdaging

De Groene Uitdaging organiseert samen met de gemeenten Hillegom, Katwijk, Lisse en Teylingen de komende tijd weer leuke acties om ook jouw tuin te vergroenen. Houd daarom de site goed in de gaten en kijk voor meer informatie en inspiratie op www.degroeneuitdaging.nl/alletuinengroen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio