9.9 C
De Bilt

Tentoonstelling ‘Bloemen’ in bestuurscentrum Teylingen

Voorhout – Donderdag 28 maart om 19.30 uur opent wethouder Arno van Kempen de nieuwe tentoonstelling ‘Bloemen’ in het bestuurscentrum van Teylingen. Deze groepstentoonstelling bevat werken van 25 kunstenaars uit de regio, variërend van abstracte kleurexplosies tot verfijnde botanische tekeningen. De tentoonstelling is tot en met 30 mei te bezichtigen in het bestuurscentrum in Voorhout. 

Veel aanmeldingen

De oproep van de commissie ‘Kunst in Teylingen’ aan kunstenaars uit de regio om zich in te schrijven voor een groepstentoonstelling met als thema ‘Bloemen’, leverde een stroom van aanmeldingen op van zowel professionele als vrije-tijdskunstenaars. Uit deze veelheid was het moeilijk kiezen, want niet alleen werd geselecteerd op kwaliteit, maar ook op diversiteit van materialen, technieken en onderwerpen. Ook stelde de beschikbare ruimte in het bestuurscentrum grenzen aan het aantal deelnemers.

Gevarieerde tentoonstelling

Het resultaat is een bonte, vrolijk makende tentoonstelling. Van abstracte kleurexplosies tot verfijnde botanische tekeningen. De kunstenaars blijken niet alleen bolbloemen als onderwerp te hebben gekozen, maar ook klaprozen, magnolia’s, bloesembomen en bloementuinen tot en met vazen vóór bloemen. De werken die te bewonderen zijn op deze expositie, bestaan uit schilderijen, tekeningen, mixed media, druktechnieken, foto’s en werk in glas, keramiek en steen.

De volgende kunstenaars exposeren met één, twee, of in een enkel geval met 3 werken:

Kees Zandvliet, Annelies Witjens, Lida van Wickeren, Helene Vijver, Jolanda Verdegaal, Aeltsje Sierksma, Leontine van de Plugt, Maria Pannekoek, Brenda van de Oord, Sylvia Molendijk, Bea van Laatum, Esther Kortekaas, Jacqueline Kok, Bea Knijf, Mark de Jong, Trude Hol, Lisette Hogewoning, Mieneke Hofman, Ell Geeh, Sonja van Egmond, Rita van Diemen, Janneke Carabain, Tine de Bruin, Karin van der Berg, Louise van Alenburg. 

Tijdens de opening op 28 maart bent u van harte welkom om te kijken en in gesprek te gaan met de aanwezige exposanten over hun werk en inspiratie.

De expositie is te bezichtigen tot en met 30 mei 2019, tijdens werkdagen van 8.30 – 17.00 uur (vrijdag 16.00 uur) en voorafgaand aan de commissie- en raadsvergaderingen.

Adres: Raadhuisplein 1, 2215 MA Voorhout

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio