13.5 C
De Bilt

Terug naar de Hoornes, een wijk om van te houden

Katwijk aan Zee – In Katwijk vinden grote veranderingen plaats. Overal in ons dorp liggen wegen open, wordt er gegraven, rioleringen vervangen, glasvezelkabel aangelegd en zijn er omleidingen. En alles tegelijk! Zo ook in de wijk Hoornes, als voorbereiding op een aantal grote projecten die de gemeente Katwijk in gedachten heeft. “Hoornes Aardgasvrij” is daar wel het meest omvangrijke en kostbaarste project van. Maar niet alleen Hoornes Aardgasvrij.

Terug naar Hoornes

Ook voor een aantal andere projecten van de gemeente Katwijk is de wijk Hoornes als “proeftuin” aangewezen zoals bijvoorbeeld onderdelen uit de “Omgevingsvisie” en “Integraal Gebiedsgericht Werken”. Hierdoor zal de wijk in de toekomst naar verwacht sterk veranderen. Enkele van deze verandering zijn intussen gerealiseerd of in gang gezet. De flats langs de Hoorneslaan NO zijn gesloopt en opnieuw gebouwd, net zoals de Duinrand. De flats achter de Hoorneslaan zijn gesloopt of worden binnenkort gesloopt. Oeverpolder is vergevorderd en zal binnenkort de eerste bewoners herbergen. De Koningin Julianabrug wordt vervangen. De Biltlaan is opgeknapt. En zo zijn er nog wel wat zaken te noemen.

De wijk Hoornes is nog een relatief jonge wijk. De eerste paal, om van een agrarisch gebied woongebied te maken, ging op 13 april 1962 de grond in. Een nog jonge wijk zonder geschiedenis zou je denken. Maar is dit wel zo?

Het werd dus tijd om die geschiedenis eens op papier te zetten. En dat is nu gebeurt. Het boek “Terug naar de Hoornes, een wijk om van te houden” is klaar. Presentatie van dit boek zal plaatsvinden op dinsdag 24 november a.s. om 20.00 uur in de Rabozaal van het Katwijks Museum door wethouder J. Knape. Graag had ik u voor deze presentatie willen uitnodigen maar helaas gooit het coronavirus ook hier roet in het eten. Maar u kunt wel digitaal aanwezig zijn. Daarvoor laten wij de presentatie live streamen vanaf 19.55 uur. U kunt de uitzending bekijken via de link https://youtu.be/C_NfXdxI1E8

Het programma luidt als volgt:

20.00 uur:  Welkom en introductie door E. Koolhaas, communitybuilder

20.05 uur:  Presentatie van het boek door wethouder J. Knape van Katwijk

20.15 uur:  Dankwoord door de auteur L. van Beelen en uitreiking eerste boeken

Het boek is te bestellen via liesvanbeelen@ziggo.nl

Een mooi kado’tje voor Sinterklaas of in het Kerstpakket.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio