9 C
De Bilt

Theater Castellum langer gesloten

Alphen aan den Rijn – Tijdens de verbouwingswerkzaamheden van theater Castellum, is gedurende de afgelopen maanden gebleken dat de brandveiligheid van de constructie van het gebouw niet voldoende in orde is.

Nog niet bekend

Dit was niet bekend op het moment dat de verbouwingswerkzaamheden werden gestart. Er is een onderzoek uitgevoerd dat inzichtelijk heeft gemaakt welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden om te voldoen aan de brandveiligheidseisen. De uitvoering van deze onvoorziene werkzaamheden heeft een langere sluitingstijd tot gevolg. De verwachting is dat Castellum op 1 oktober 2021 zijn deuren weer kan openen.

Onderzoek verbouwing Castellum


Er wordt een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd naar de oorzaak en verhaalbaarheid van deze schade.
Het college stelt de raad voor om 3.600.000 euro beschikbaar te stellen voor uitvoering  van de extra maatregelen, waarmee de brandveiligheid van de constructie gewaarborgd kan worden.

Vervelend voor bezoekers en medewerkers

“We vinden het vervelend voor alle bezoekers, medewerkers en vrijwilligers van Castellum dat de deuren voorlopig nog niet kan openen. Het zijn momenteel al rare tijden voor de cultuursector. Voorop staat dat de veiligheid van de bezoekers gegarandeerd is en we volgend jaar weer kunnen genieten van mooie voorstellingen, films en evenementen”, aldus wethouder Erik van Zuylen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio