17.3 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Tiny Forest aangeplant in Katwijk Noord

Op dinsdag 4 april hebben leerlingen van de Rehobothschool, buurtbewoners en IVN Natuureducatie in samenwerking met gemeente Katwijk een Tiny Forest aangeplant. Het mini-bos ligt aan de Poolster in Katwijk Noord en vergroent een deel van het plein tegenover de Rehobothschool. Dit is het derde Tiny Forest in de gemeente Katwijk. Eerder kwamen er Tiny Forests in Rijnsburg en Katwijk aan den Rijn.

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een groene oase ter grootte van een tennisbaan. En bestaat uit maar liefst 600 boompjes (ongeveer 30 soorten) op 200 vierkante meter. De bomen zijn dichtbij elkaar geplant, zodat ze sneller groeien en over 10 jaar een klein bos vormen. Het bos geeft jong en oud de kans om de wildernis in hun eigen wijk te ontdekken. Het mini-bos geeft de leerkrachten van de Rehobothschool meer mogelijkheden om buiten les te geven.

Aanplanten laatste boompjes in het mini-bos
Aanplanten laatste boompjes in het mini-bos – Foto: gemeente Katwijk

Met het Tiny Forest lesmateriaal van IVN Natuureducatie worden ze hiermee verder op weg geholpen. Zo leren leerlingen op een fijne manier meer over de natuur en kunnen ze ook volop spelen. De gemeente Katwijk wil samen met haar inwoners de gemeente vergroenen met meer en goed groen (onbespoten en groeit van oorsprong in Nederland). Dit mini-bos draagt hieraan bij.

Ontmoetingsplek voor buurtbewoners

Wethouder Jacco Knape (Openbare Ruimte en Groene Leefomgeving) had de eer om het laatste boompje te planten samen met leerlingen van de Rehobothschool. Wethouder Jacco Knape: “Een Tiny Forest is niet alleen onwijs leuk voor de leerlingen, maar wordt hopelijk ook een fijne ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Het mini-bos zorgt voor vergroening in de buurt en dat regenwater beter door de grond wordt opgenomen. Het mini-bos trekt hopelijk ook een hoop insecten en dieren aan. Het is mooi om te zien dat de leerlingen van de Rehobothschool zo enthousiast zijn en uitkijken naar de lessen buiten! En niet te vergeten: uiteraard melden we de gewipte tegels aan voor het NK Tegelwippen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio