10.1 C
De Bilt

De mooiste toertocht door het Groene Hart: de Ronde van Alphen

Eerder organiseerde de VOA de Toertocht met een vaste groep deelnemers van zo’n 100 sportieve ondernemers die in hun vrije tijd graag op de race- of toerfiets stappen.  In 2019 hebben wij als organisatie bedacht dat hierin verandering moest komen. “De toertocht is niet alleen bedoeld voor leden van de Vereniging van Ondernemingen in Alphen aan den Rijn”, vertelt John Loef, die vanaf de eerste editie bij de organisatie is betrokken.

Ronde van Alphen

“Daarom hebben we de naam van de toertocht aangepast naar “De Ronde om Alphen”.  In 2019 startte we met groot succes de eerste versie.  Helaas mocht de tocht in 2020 en 2021 door corona niet doorgaan.  “Deze tocht is voor iedereen die het leuk vindt om 70, 100 of 140 kilometer om Alphen heen te fietsen. Op een toerfiets, elektrische fiets, racefiets: het maakt niet uit. Sportiviteit staat voorop.”

Verbinding

De organisatie is in handen van de vele vrijwilligers, die de voorbije jaren ook deel uitmaakten van de organisatie. “Dat blijven we met plezier doen, ook omdat mensen met elkaar verbinden een van onze belangrijkste doelstellingen is. Dat kan uitstekend op de fiets en zeker in het Groene Hart, waar je van het nodige natuurschoon kunt genieten. We hopen dat we dit jaar zo’n 300 enthousiaste amateurwielrenners en toerfietsers mogen begroeten.”

Sportief en sociaal

De Ronde om Alphen start bij het Ketelhuys aan de Rijnhaven in Alphen aan den Rijn. Van daaruit voert de fietstoertocht over afstanden van 70, 100 of 140 kilometer om Alphen. De sportieve prestatie is natuurlijk belangrijk, maar het sociale element telt minstens even zwaar. “In het parcours hebben we een rustlocatie, waar je samen kunt genieten van een kop koffie en een appelgebakje. Bij de finish staat een aantal foodtrucks waar je een hapje en drankje kunt nemen en een DJ.  Ook aan de kinderen is gedacht met o.a. een springkussen. Dus supporters en familieleden zijn bij de finish ook van harte welkom! We praten daar nog even na over de dingen die we onderweg hebben gezien en meegemaakt.”

Inschrijven toertocht

Het enige wat deelnemers nodig hebben, is een race- of toerfiets en de conditie om de afstand weg te trappen. De inschrijfkosten bedragen € 19,50 per persoon voor het startbewijs + koffie bij de start + koffie met appelgebak onderweg + wat te eten en te drinken bij de finish in een gezellige, muzikale omgeving aan de Rijnhaven. Er kan ook in teamverband worden gefietst. Bedrijfs- of vriendenteams bestaan uit 8 personen en betalen € 140,00 per team.

Inschrijven kan via de website: derondeomalphen.nl Daar is ook meer informatie over de route en het evenement te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio