31.4 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Expositie van Treffend Textiel in Galerie Alphen-Art

Alphen aan den Rijn – Treffend Textiel exposeert van 6 augustus t/m 8 september in Galerie Alphen Art in de Aarhof met gevarieerde textielkunst. Het collectief is ontstaan uit behoefte om kennis en ideeën uit te wisselen en bestaat uit 8 textielkunstenaars: Anneke Hoogendoorn, Elly Nederpeld, Fanda Surink, Helen Berlijn, Ida van Bostelen, Marie-Louise Braamhorst, Marina de Mol en Willemien Moerman, zie www.treffendtextiel.nl

Expositie

Topstuk van de expositie is De Vogel, die te midden staat van schilderijen, beelden, installaties en accessoires van textiel. Vogel is een groepswerk gecoördineerd door Fanda Surink. Het idee is ingegeven door de komst van Het Nest in de bibliotheek. Dit kunstwerk, ontworpen en vervaardigd door Femke van Gemert, gemaakt van hergebruikte kleding staat symbool voor Onderlinge Verbondenheid. De Vogel symboliseert de kracht en verbondenheid van Treffend Textiel waarin de vrouwen met elkaar zo bijzonder zijn.

Treffend Textiel

Vogel heeft een verenpak gekregen van bestaande stoffen en materialen waarop de 8 vrouwen zich uitgeleefd hebben met borduursels, versieringen en applicaties. Ieder heeft een eigen wijze van werken en dat geeft een veelheid aan technieken en verbeelding. Die eigenheid is ook te zien in hun individuele werken. Het feit dat bibliotheek en galerie buren zijn aan de Aarkade geeft eveneens verbinding. Ook in de bibliotheek is werk te zien van Treffend Textiel. U bent van harte welkom in beide locaties om te zien wat met oud en nieuw textiel vervaardigd is. Inspirerend voor groot en klein.

Galerie Alphen Art, De Aarhof 41, Alphen aan den Rijn
Geopend: di, wo en vrij van 12.00 – 17.00 uur, zaterdag van 11.00 – 16.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio