14.4 C
De Bilt

Veilig fietsen en fijn wonen op de Zoeterwoudseweg en de Vrijheidslaan

Leiden De Zoeterwoudseweg en de Vrijheidslaan zijn onderdeel van de doorgaande, regionale fietsroute tussen het centrum van Leiden en Zoetermeer. De verkeersveiligheid voor fietsers op deze route wordt flink verbeterd doordat de snelheid van het autoverkeer op de Zoeterwoudseweg wordt verlaagd van 50km naar 30km per uur. Aannemer Van Gelder start op maandag 14 november met de werkzaamheden. Naast de verbetering voor fietsers wordt de straat ook groener ingericht.

De afgelopen maanden is veelvuldig geparticipeerd over het ontwerp van het participatietraject. Via doemee.leiden.nl en tijdens gesprekken met de projectleider konden belanghebbenden hun wensen, zorgen en ideeën meegeven op het ontwerp.

Wat gaat er gebeuren?

De volgende verbeteringen worden aangebracht op de Zoeterwoudseweg en de Vrijheidslaan:

  • Voor de veiligheid en het comfort van de fietser wordt de route over de Zoeterwoudseweg en de Vrijheidslaan opnieuw ingericht. Er worden vrij-liggende fietspaden aangelegd en de snelheid van de Zoeterwoudseweg wordt verlaagd naar 30 km/u. Maar dat is niet alles, ook worden de bushaltes worden voor iedereen toegankelijk gemaakt. Daarnaast krijgt de weg een nieuwe fundering en nieuw asfalt en worden de trottoirtegels vervangen. .
  • Vanuit het programma Samen aan de Slag worden samen met de bewoners van de Zoeterwoudseweg geveltuintjes en mini buurttuintjes aangelegd. Tot slot zorgt het extra groen dat wordt aangelegd voor een aantrekkelijke straat met meer schaduw tijdens warme periodes en ruimte voor de afvoer van regenwater tijdens hevige regenbuien.

Fasering van de werkzaamheden

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, worden de werkzaamheden in fases uitgevoerd. De eerste fase die uitgevoerd wordt is de herinrichting van de Vrijheidslaan. Deze werkzaamheden duren van 14 november tot 23 december 2022. De laatste drie fases van het project worden uitgevoerd van eind 2022 tot en met juli 2023.

Fietsen in Leiden

De gemeente Leiden wil fietsen zo aantrekkelijk mogelijk maken. In de stad komen er meer plekken om de fiets te stallen en er wordt gewerkt aan veilige fietspaden en goede fietsroutes. Zo wordt het nog aantrekkelijker om de fiets te pakken.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio