18.7 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Veilige oversteekplaats voor leerlingen Leo Kanner P.C. Hooftcollege Leiderdorp

Vanaf deze week wordt gewerkt aan een veilige oversteekplaats op de Rietschans in Leiderdorp voor fietsers en voetgangers, ter hoogte van de bushalte bij het Leo Kanner P.C. Hooftcollege. Deze tijdelijke maatregel, die in samenwerking met de school tot stand is gekomen, wordt ondersteund door oversteekbegeleiders die tijdens begin- en eindtijden van de school kinderen helpen om de Rietschans veilig over te steken.

De oversteekbegeleiders zijn er in ieder geval tot aan de zomervakantie. Tijdens de ingelaste raadsvergadering op 5 juni neemt de gemeenteraad een besluit over mogelijkheden voor andere maatregelen op de middellange termijn.

Oversteekplaats

De oversteekplaats komt in het verlengde van de toegang tot het schoolplein. Daarbij wordt de schoollocatie beter herkenbaar gemaakt door schoolzone-markeringen. (Zie tekening.) Verheldering voorrangssituatie Aan de overkant van de school wordt aan de Rietschans in Leiderdorp een stoep aangelegd, die als uitrit wordt gemaakt. Dit verheldert de voorrangssituatie op de Rietschans. Markeringen Op de oversteekplaats krijgt het wegdek een gele kleur.

Markeringen

Op de rijbaan komen verschillende markeringen die automobilisten moeten wijzen op de oversteekplaats. Ook komen er verkeersborden met de aanduiding ‘pas op overstekende voetgangers’ en ‘verkeersbrigadiers’. Gemeenteraad buigt zich over meer maatregelen Op dit moment wordt gewerkt aan een voorstel met meer verbeterende maatregelen voor dit gebied. Dit voorstel wordt op 5 juni tijdens een ingelaste raadsvergadering behandeld.

Planning en prioritering

De werkzaamheden voor de oversteekplaats worden uitgevoerd op 9 tot en met 12 mei. De oversteekbegeleiders zijn inmiddels actief om de kinderen ook tijdens de werkzaamheden te begeleiden en zullen in ieder geval tot de zomervakantie aanwezig zijn op de nieuwe oversteekplaats. De prioritering voor deze werkzaamheden en de aanvullende werkzaamheden die voortvloeien uit het besluit van de gemeenteraad hebben gevolgen voor de planning van andere gemeentelijke projecten.

Wanneer er projecten zijn die hierdoor in de uitvoering vertraging oplopen, informeren wij omwonenden hierover tijdig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio