16.7 C
De Bilt

Verfrissende nieuwjaarsduik in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn – Op dinsdag 1 januari is traditiegetrouw weer de nieuwjaarsduik in Alphen aan den Rijn gehouden. Rond de Zergersloot in Alphen waagden meerdere mensen zich aan een verfrissende plons in het water.

Baantje zwemmen

Tientallen mensen verzamelden zich rond 12 uur aan de Zergersloot bij de surfvereniging, om met elkaar een verfrissende duik te nemen. Sommigen lieten het niet bij 1 keer en doken nog maar eens het water in. Doorgewinterde nieuwjaarsduikers trokken zelf even een ‘baantje’ in het water. Hierna stond er erwtensoep en koffie klaar voor alle deelnemers.


Tientallen gingen de Zergersloot in voor de nieuwjaarsduik. Foto: Wesley Weijers

Duikverenging Seawolf

Vijf deelnemende duikers van de verenging maakten er een speciale nieuwjaarsduik van. Zij gingen tot op de bodem, op zoek naar verborgen schatten. Hoewel de schatten ditmaal uit serviesgoed bestonden. Hierop stonden letters waarmee een woord gevormd moest worden. Een mooie uitdaging dus.

Duikverenging Seawolf maakt een nieuwjaarsduik in Zergersloot in Alphen aan den Rijn Foto: Wesley Weijers
Duikverenging Seawolf maakt een nieuwjaarsduik in Zergersloot in Alphen aan den Rijn Foto: Wesley Weijers

Water warmer dan oorspronkelijk

De watertemperatuur viel dit jaar in vergelijking met voorgaande edities overigens reuze mee. Met een prettige 8 graden was het redelijk ‘warm’ voor de tijd van het jaar.

@Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio