14.3 C
De Bilt

Vergroen je tuin tijdens NK Tegelwippen: tegels eruit, planten erin!

Katwijk – Van 21 maart t/m 31 oktober wordt het NK Tegelwippen georganiseerd. Ook dit jaar doet de gemeente Katwijk mee om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. De gemeente gaat de strijd aan met en tegen Hillegom, Lisse en Teylingen. Omdat 50 procent van de grond binnen de gemeente van particulieren is kunnen we dit niet alleen. We nodigen alle inwoners van harte uit om mee te doen! Maakt u uw tuin ook groener?

Tegels wippen

Het verwijderen van tegels en het terugplaatsen van groen is goed voor het milieu. Verwijdert u tegels uit uw tuin? Dan kunt u deze gewipte tegels aanmelden via www.nk-tegelwippen.nl. Hierdoor worden uw tegels opgeteld bij het totaal aantal tegels in de gemeente Katwijk. Hopelijk behalen we zo een mooie score op het NK Tegelwippen.

Wethouder Jacco Knape ziet de gemeente graag groener worden: “Als gemeente doen we ons best om te vergroenen. Door tegels te verwijderen en te vervangen door groen kan regenwater beter weglopen, is het koeler op warme dagen en het is goed voor de biodiversiteit. Als inwoner kunt u ook een steentje bijdragen aan het milieu. Dit kunt u doen door tegels in uw tuin te vervangen voor groen! Iedere tegel helpt om onze gemeente groener te maken. U kunt ook met een kleine tuin het verschil maken. En zelfs zonder voortuin zijn er mogelijkheden om een geveltuin aan te leggen.”

Plantjesdag

Voor al die gewipte tegels moet wat moois terugkomen. Daarom organiseren we op zaterdag 15 april: Plantjesdag. Bij inlevering van maximaal 10 tegels bij Tuincentra de Mooij (Noordwijkerweg 36, Rijnsburg) of Tuincentrum de Uiver (Rijnstraat 141, Katwijk aan Zee) krijgt u plantjes.

Tegels inleveren

Redt u 15 april niet? Dan kunt u uw tegels gratis inleveren op zaterdag 29 april of 7 oktober bij de milieustraat aan de Taanderstraat 1 in Katwijk aan Zee. U kunt dan maximaal 15 tegels inleveren.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de actie op www.katwijk.nl/tegelwippen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio