14.7 C
De Bilt

Meer verkeersveiligheid door handhaving met kentekencamera’s in Leiden

In de historische stad Leiden is de ruimte schaars. De ruimte die er is verdelen we op een verkeersveilige manier. Sommige straten zijn daarom afgesloten voor autoverkeer. Zo ontstaat ruimte om prettig te wandelen, veilig te fietsen, maar ook ruimte voor goed openbaar vervoer. Maar hoe zorgen we dat dat in de praktijk ook gebeurt? Vanaf maandag 17 april zijn op de Breestraat en op Campus (Y)ours kentekencamera’s aangezet. Zo kan goed gehandhaafd worden wie er wel, niet en wanneer mag rijden.

Wethouder Ashley North (Klimaat, Mobiliteit en Financiën): “Op de Breestraat gebeurt veel, winkelen, laden, lossen, ondernemen, fietsen, in en uit de bus stappen en genieten van prachtige historische gevels. Dit doen we graag op een veilige manier. Met het aanzetten van de kentekencamera’s zorgen we dat verkeer dat op de Breestraat komt, daar ook mag zijn. En belangrijker nog, op de juiste momenten.

Laden en lossen vroeg op de dag

Laden en lossen dus vroeg op de dag, als er nog weinig fietsers rijden. Ik ben blij met alle informatie die de ondernemers en inwoners van Leiden ons hebben gegeven in de afgelopen maanden, ik hoop dat ze dat ook nu de camera’s hangen blijven doen. Zo hebben we steeds meer informatie om deze manier van handhaven in de toekomst ook in andere straten goed toe te passen”.

Ontheffingen bestemmingsverkeer

Natuurlijk moet bestemmingsverkeer bij een bedrijf of woning kunnen blijven komen. Bijvoorbeeld om goederen te bezorgen, een taxibedrijf of als een inwoner gaat verhuizen. Voor verschillende groepen zijn ontheffingen noodzakelijk. De voertuigen waarvan de kentekens door ontheffing bij de gemeente bekend zijn kunnen het gebied betreden.

Campus (Y)ours en Langebrug

Ook op Campus (Y)ours in de Lammenschansdriehoek zijn maandag 17 april de kentekencamera’s aangezet. Op deze campus is gemotoriseerd verkeer niet toegestaan. Met de kentekencamera’s kan hierop gehandhaafd worden.

De Langebrug wordt bij de Schoolsteeg afgesloten voor doorgaand verkeer om de Pieterswijk autoluw en daarmee verkeersveilig en prettiger te maken. De komende drie weken wordt daarvoor de bocht bij de Pieterskerkgracht iets aangepast. Naar verwachting gaan daar op 8 mei de kentekencamera’s aan. Ook in deze gebieden kan met een ontheffing toegang verleend worden aan verschillende doelgroepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio