9 C
De Bilt

Verlengde Roemer geopend en omgedoopt tot Dijkgraafweg

Boskoop – De Verlengde Roemer in Boskoop is 10 oktober geopend door wethouder Van Velzen en de heer Gerritsen, voorzitter van de Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop (SBGB).

Zij deden dit door de weg al fietsend in gebruik te nemen en vervolgens een lint door te knippen. Bovendien werd de officiële naam van de nieuwe weg bekend gemaakt. De weg gaat voortaan door het leven als de Dijkgraafweg.

Waarom deze nieuwe weg?

Er zijn meerdere redenen geweest om deze weg aan te leggen. Ten eerste wordt deze weg door de kwekers als een belangrijke schakel gezien in de ontwikkeling naar een economisch vitaal gebied. De nieuwe weg zorgt namelijk voor een beter ontsluiting van het kwekersgebied Greenport West. De andere reden heeft te maken met een besluit van de gemeenteraad van Boskoop in 2009. Toen is besloten om de Parklaan als woonstraat in te richten en 30 km/h te maken. Daardoor mogen vrachtwagens geen gebruik meer maken van de Parklaan. Als alternatief van deze vrachtwagenroute kwam het bedrijfsleven met het initiatief om de Roemer te verlengen naar de Burgemeester Smitweg.

Weg is onderdeel van een groter geheel

Het doortrekken van de Roemer is enkele jaren geleden in goede samenwerking met de kwekers en SBGB opgenomen in de Intergemeentelijk Structuurvisie Greenport Regio Boskoop (ISV). SBGB en de gemeente hebben ook samengewerkt bij de daadwerkelijke realisatie van de nieuwe weg. Ook maakt de nieuwe weg onderdeel uit van het Uitvoeringsprogramma 2016-2020 Greenport, waarin meerdere verbeteringen in de infrastructuur zijn opgenomen. De kracht zit niet zozeer in alleen het doortrekken van de Roemer en het afsluiten van de Parklaan, maar juist in het totaalpakket van maatregelen dat moet leiden tot een verbetering van de bereikbaarheid en de (verkeers)veiligheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio