7.7 C
De Bilt

Informatieve sessie over verontreiniging drainagewater pompkelder Tjalmaweg door Beaumix

Op 25 januari is er tussen 20:15 en 21:45 uur in het gemeentehuis van Katwijk een informatieve sessie over de verontreiniging van het drainagewater in de pompkelder aan de Tjalmaweg door Beaumix. Voor de aanleg van de RijnlandRoute is de Ir. G. Tjalmaweg verdiept en verbreed. Hierbij is de bouwstof Beaumix gebruikt.

Uit de collegebrief van 4 oktober 2023 inzake resultaten eerste monitoring grond- en oppervlaktewater ir. G. Tjalmaweg blijkt Beaumix te herleiden tot verontreiniging van onder andere het drainagewater in de pompkelder onder de Tjalmaweg. Vanuit de raad is er behoefte om zich door de betrokken instanties te laten informeren over de verontreiniging.

Meepraten over verontreiniging

De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over verontreiniging drainagewater pompkelder Tjalmaweg door Beaumix en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Zij kunnen tijdens de vergadering meepraten en hun kennis delen of hun opvattingen kenbaar maken. De raadsleden stellen vragen en geven nog geen standpunt.

Spreekrecht en de vergadering volgen

Aanmelden om gebruik te maken van het spreekrecht is niet verplicht, maar wel aan te raden, omdat de vergadering dan beter kan worden voorbereid. Aanmelden kan ook aan het begin van de vergaderingen. Vooraf aanmelden kan via een mail naar griffie@katwijk.nl of telefonisch via 071-406 5302.

De vergaderingen zijn live te volgen via katwijk.raadsinformatie.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio