9.6 C
De Bilt

Verspillingsvrije Week: ga jij de uitdaging aan?

Katwijk – Gemeente Katwijk daagt haar inwoners uit mee te doen met de Verspillingsvrije Week, een initiatief van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Ga van 1-7 september de uitdaging aan om één week lang minder te verspillen. Meedoen is leuk, makkelijk en levert winst op voor je portemonnee. O ja, je bent ook nog eens goed bezig voor het milieu!

Meld je aan en kies een challenge

Meld je gratis aan via www.verspillingsvrijeweek.nl en kies een challenge. Je ontvangt dan in de Verspillingsvrije Week handige tips om direct mee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld over het efficiënt inrichten van je koelkast en het koken met restjes. Volg ook de hashtag #verspillingsvrij op sociale media.

Winst

Wist je dat je in één week wel 3 borden met eten en 10 glazen drinken kunt besparen door thuis niets te verspillen? Samen maken we een groot verschil. Zo wordt Nederland steeds meer #verspillingsvrij. En in één jaar kun je maar liefst 34 kilo eten van de afvalbak redden. Omgerekend is dat zo’n € 120 per persoon. Bovendien verlaag je je impact op het milieu met zo’n 14 procent.

Waarom verspillingsvrij?

Ons voedsel is met veel energie en liefde gemaakt. Het legt een hele reis af van grond tot mond. Daarom is het belangrijk dat we goed omgaan met ons eten. En, minder verspilling betekent ook minder afval. We zijn al steeds bewuster bezig: 8 op de 10 Nederlanders wil voedselverspilling voorkomen. Als we allemaal elke dag een beetje meer verspillingsvrij worden, dan levert dat direct winst op. Dus, kies een challenge die bij jou past en ga aan de slag!

Doel

Het doel van de bijzondere Week is om 7 dagen lang geen voedsel te verspillen. We enthousiasmeren zoveel mogelijk mensen en organisaties om hieraan mee te doen. De initiatiefnemer van de week is de stichting ‘Samen Tegen Voedselverspilling’. Binnen deze stichting werken bedrijven en organisaties samen aan het doel om in 2030 de voedselverspilling te halveren ten opzichte van 2015.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio