7.7 C
De Bilt

Vervanging kunstgrasvelden FC Lisse

Lisse – De kunstgrasvelden van FC Lisse worden deze zomer vervangen. De kwaliteit van de velden is de afgelopen jaren sterk verslechterd en de velden zijn over hun levensduur heen. De gemeente is verantwoordelijk voor de velden, die multifunctioneel worden gebruikt door uiteenlopende doelgroepen.

Kunstgrasvelden

Na uitgebreid onderzoek heeft de gemeente in afstemming met FC Lisse gekozen om de kunstgrasvelden door hetzelfde materiaal te vervangen zoals dit in de huidige situatie is; met rubberkorrels als infill-materiaal. Zowel sporttechnisch, als qua kosten en verwachte levensduur is dit op dit moment de keuze. Rubbergranulaatkorrels worden nog steeds in veel andere Nederlandse gemeenten toegepast.

Extra aandacht voor het milieu

Op basis van meerdere onderzoeken acht het RIVM het gezondheidsrisico door blootstelling aan stoffen als PAKs, weekmakers en nitrosaminen tijdens het sporten verwaarloosbaar. De gemeente neemt wel extra maatregelen om de belasting voor het milieu zo laag mogelijk te houden. Er komen bijvoorbeeld kantplanken en langere uitloopmatten, zodat de korrels niet ver verspreid worden. De gemeente monitort of dit voldoende werkt. FC Lisse is ook van mening dat er veilig gesport kan worden en zal zelf ook maatregelen nemen om uitloop van korrels te voorkomen.

FC Lisse blij

Voorzitter van FC Lisse Leon Annokkée: “Wij zijn blij dat de toplaag van de kunstgrasvelden nu vervangen gaat worden en we vanaf komende zomer hier gebruik van kunnen gaan maken. De velden hebben de technische levensduur al met een paar jaar overschreden. Aangezien FC Lisse de kunstgrasvelden huurt van de gemeente zijn wij door de gemeente meegenomen in hun overwegingen om te kiezen voor SBR -infill. Wij kunnen ons vinden in deze overwegingen.”

Goede samenwerking

Wethouder Kees van der Zwet prijst de goede samenwerking met FC Lisse. “We hebben de vervanging een aantal jaren uitgesteld en daardoor ook een incidentele besparing gerealiseerd . De vervanging past overigens in de hiervoor gereserveerde gelden. De vervanging is een gemeentelijke aangelegenheid FC Lisse ontvangt hiervoor dan ook geen extra gelden of tegemoetkoming.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio