15 C
De Bilt

Vervanging Steekterbrug Alphen stap dichterbij

Alphen aan den Rijn – Op 19 maart tekenden gedeputeerde Floor Vermeulen en wethouder Kees van Velzen een samenwerkingsovereenkomst. Alle procedurele, inhoudelijke en financiële afspraken tussen de provincie Zuid-Holland en de gemeente Alphen aan den Rijn zijn vastgelegd in deze overeenkomst. Over 2 jaar starten de werkzaamheden aan de Steekterbrug.

Samen een brug bouwen

Floor Vermeulen spreekt waardering uit over de bijdrage van de gemeente. “Dit is letterlijk en figuurlijk samen een brug bouwen. De Steekterbrug, waar nu per dag 36.400 voertuigen passeren, is een belangrijk onderdeel van de drukke N207. Straks zal het verkeer veel vlotter en veiliger doorstromen. En dat is goed voor de inwoners en bedrijven in Alphen én de regio.”

De brug wordt stiller, veiliger en breder. Daarnaast zal de nieuwe brug de aanleg van een toekomstige gemeentelijke centrumring mogelijk maken. Wethouder Kees van Velzen is tevreden over de samenwerking. “Dankzij een financiële bijdrage van onze gemeente wordt de brug verbreed aangelegd. Dit biedt ons de mogelijkheid op termijn een binnenring aan te leggen, zodat het Alphense verkeer sneller via de Hefbrug richting Oranje Nassausingel kan rijden en omgekeerd.”

Verdeling van de taken

In de samenwerking met Alphen is de provincie verantwoordelijk voor onder andere de realisatie, aankoop van gronden en beheer en onderhoud van de toekomstige brug. De gemeente zorgt voor onder andere een zorgvuldige doorloop van de wettelijke procedures (zoals bestemmingsplannen), het beschikbaar stellen van gemeentelijke  gronden en tijdige verkeersbesluiten. Ook is de gemeente verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud rondom de nieuwe brug.

De komende periode wordt de benodigde grond aankocht, het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd, de vormgeving van de brug uitgewerkt en de contractering van de aannemer voorbereid.

Bron: Provincie Zuid-Holland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio