14.7 C
De Bilt

Tweede editie Vier de Lente Festival groot succes

Festivalgangers luidden vrijdag 14 april de lente in tijdens tweede editie van het Vier de Lente Festival. Het evenement verwelkomde drie keer zoveel bezoekers als vorig jaar. De feestvierders genoten in het gulle lentezonnetje van opkomend talent en bekende artiesten. Al dansend, sjansend en proostend vierden ze de Lente met La Fuente midden tussen de tulpenvelden. De headliner was zichtbaar enthousiast over de locatie en het publiek, sterker nog; hij wilde niet meer weg! “Ah, nog eentje?!” 

Vier de Lente met La Fuente

Op 14 april vond de tweede editie van Vier de Lente Festival plaats midden in de tulpenvelden van Hillegom. Het oerhollands festival, met uniek uitzicht over de bloeiende velden, laat de bollenstreek in al haar glorie zien. Het relatief nieuwe evenement werd vorig jaar geboren als side evenement van Bloemencorso Bollenstreek om de nieuwe generatie op een vernieuwende en verjongende manier de mooiste kanten van het bollenvak te laten zien. Het festival is daarmee een mogelijk antwoord op de opdracht van Bloemencorso Bollenstreek om de nieuwe generatie(s) actief te betrekken bij hun UNESCO Cultureel Werelderfgoed.

Voor de jongste generatie lanceerde Vier de Lente dit jaar naast het festival ook een onderwijsprogramma, in samenwerking met de TuinBouw Battle van stichting Greenport Duin- en Bollenstreek. Op de ochtend van het festival kwamen 250 basisschoolleerlingen samen voor een educatieve speeltocht en de prijsuitreiking; de winnende klas ontving een heuse TuinBouw Battle Award. Eva van der Kwast (Greenport): “Werken in de groensector is echt een feestje, en hier bij Vier de Lente konden de kinderen dat zelf meemaken. Het bracht de twee mooiste Nederlandse exportproducten samen tot leven: de bollensector en de muziekindustrie.”

Unieke Locatie

Uniek aan het festival is de locatie; het open podium staat midden tussen de bloeiende tulpenvelden, iets dat je nergens anders ter wereld vindt. Bij de entree ontvingen bloemenmeisjes de festivalgangers, in de aankleding van het terrein waren overal kleurrijke bloemen terug te zien en de feestvierders hadden zich duidelijk extra fleurig aangekleed. Sanne, een van de festivalgangers: “Ik vind het echt een feestje dat we met zo’n fantastisch uitzicht kunnen dansen. Dit is niet te vergelijken met een gewoon festival, waar de festivalbeleving komt van de gekke podium ontwerpen enzo. Dit lentezonnetje met goede muziek en een drankje, meer heb je hier niet nodig want kijk nou, wauw!”

De artiesten waren overduidelijk enthousiast; Jeffrey Parmentier kreeg het publiek helemaal los en afsluiter la Fuente wilde niet afsluiten maar doorgaan. Volgend jaar keert het Vier de Lente Festival dan ook terug naar de bollenstreek op zaterdag 13 april.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio