14.9 C
De Bilt

Volgende fase Energiepark, van Ontwikkelplan naar ontwerp; inloopavond op 27 juni

Leiden – Benieuwd naar de ontwikkelingen van het Energiepark? Het participatieplatform Energiepark (i.o.) nodigt u uit, in samenwerking met de gemeente Leiden en Ontwikkelcombinatie Energiepark, voor de inloopavond ‘Van Ontwikkelplan naar ontwerp’. Wat wordt het woonprogramma? Hoe staat het met het bestemmingsplan? Hoe kunt u de komende jaren meedenken over hoe bijvoorbeeld het park eruit komt te zien? Op 27 juni 2022 bent u van harte welkom!

Energiepark

Tussen 19.30 en 21.30 uur staan de deuren van PLNT, Langegracht 70 in Leiden open voor wie zich wil informeren over het Participatieplatform Energiepark (i.o.) en de huidige stand van zaken rond deze gebieds-ontwikkeling en herinrichting van het gebied tussen de Langegracht en de singel, het Energiepark e.o. Op de 27ste zijn vertegenwoordigers van het Participatieplatform (i.o.), gemeente Leiden en Ontwikkelcombinatie Energiepark aanwezig om u meer te vertellen over de komende tijd. Zo kunt u zien waar u de komende tijd over mee kunt praten. Ook is het mogelijk om aan te geven welke onderwerpen u belangrijk vindt bij de ontwikkeling van het park.

Wat kunt u verwachten?

Per onderwerp is te zien wat de stand van zaken is en wat de ontwerpideeën zijn: wat wordt het woonprogramma? Welk plan is er voor de daklozenopvang (maatschappelijke opvang) in het gebied? Welke functies komen er, naast wonen, zoals het zogenoemde Makershuis? Wat zijn de ideeën over parkeren? En hoe gaan we samen het ontwerp van het park aanpakken? Hoe kunnen horeca, cultuur en evenementen een plaats krijgen? Bij elk paneel staat iemand met wie u in gesprek kunt.

Wat komt er verder aan de orde?

Het proces rondom het ‘Bestemmingsplan Verbrede Reikwijdte’ en het Beeldkwaliteitsplan, de stappen op weg naar woningbouw, hoe bouwen we figuurlijk aan dit nieuwe stuk binnenstad (stadmaken), planning op hoofdlijnen en vooral hoe u over verschillende onderwerpen kunt meepraten of uw mening laten horen. Ook presenteert het Participatieplatform (i.o.) zich en deelt het de eerste ideeën over de wijze waarop de leden hun rol in willen vullen. En wilt u lid worden van het Platform? Vraag ernaar.

Samen maken we de buurt

De ontwikkeling van het gebied gaat de ontwerpfase in en de invulling wordt daarmee concreter. In de – vrij abstracte – gebiedsvisie bepaalden we: wat willen we in het gebied? Werken, wonen, recreëren of iets anders? In het Ontwikkelplan ‘Energiepark: samen maken we de buurt’ gaven we antwoord op vragen als: wat komt waar en, op hoofdlijnen, wat voor type woningen komen er en wat voor typen horeca en recreatie? De Leidse gemeenteraad stelde dit plan vast. Nu komt de nadruk te liggen op hoe. Hoe moet het er dan precies gaan uitzien? Onze eerste ideeën bespreken we graag met u. Het motto is en blijft ‘Samen maken we de buurt’. Zie ook: https://gemeente.leiden.nl/energiepark

Participatieplatform in oprichting

De oprichting van het Participatieplatform Energiepark is in volle gang. Deze avond is onze eerste open bijeenkomst en we hopen u te mogen verwelkomen. Vorig jaar legden gemeente Leiden en de Ontwikkelcombinatieafspraken vast op basis van het Ontwikkelplan voor het park en omgeving. Dit gebeurde in samenwerking met het Nieuw Leids Bolwerk. De raad gaf overwegingen mee ten aanzien van de participatie. De voornemens van toen krijgen vorm in het oprichtingsproces van het Participatieplatform. Let op: aanmelden is niet nodig. U kunt op 27 juni inlopen tussen 19.30 en 21.30 uur in PLNT Langegracht Leiden.

Meer informatie

De ontwikkeling van het park ligt in handen van het samenwerkingsverband tussen de gemeente Leiden, ontwikkelcombinatie Energiepark (OCE) en het Participatieplatform (i.o.). De Ontwikkelcombinatie Energiepark bestaat uit de projectontwikkelaars BPD en Steenvlinder. Voor meer informatie over de herontwikkeling van het Energiepark en omgeving kunt u terecht op www.energieparkleiden.nl. U kunt zich hier ook aanmelden voor de nieuwsbrief van het Energiepark Leiden. Of om op de hoogte te blijven van participatieactiviteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio