12.7 C
De Bilt

Voorschoten presenteert de jaarstukken

VoorschotenHet college van burgemeester en wethouders heeft de kadernota 2023, de voorjaarsnota 2022 en de jaarrekening 2021 opgesteld. De gemeenteraad zal zich komende maand over de stukken buigen en op donderdag 30 juni de kadernota en op donderdag 7 juli de voorjaarsnota en jaarstukken vaststellen.

Onderhandelingen

Aangezien de formatie van een nieuwe coalitie nog niet is afgerond en onderhandelingen nog bezig zijn, zullen de kadernota en voorjaarsnota dit jaar beleidsarm zijn, dit in tegenstelling tot andere jaren. Zodra er een coalitieakkoord is bereikt tussen partijen in Voorschoten, wordt duidelijk tot welke nieuwe plannen dit leidt en hoe dit op een later moment verwerkt zal moeten worden in de gemeentelijke financiën.

Financiële beeld

Het financiële beeld voor de jaren 2023 tot en met 2025 is tot dusver relatief positief. Voor het jaar 2026 zijn de uitgaven hoger dan de inkomsten. Dit vanwege de sterke terugval in inkomsten uit het gemeentefonds, iets wat voor alle gemeenten in Nederland geldt. Deze terugval is te wijten aan de relatief grote onzekerheden over de toekenning van structurele extra rijksmiddelen voor Jeugdhulp en aan de effecten van de herverdeling van de algemene uitkering en de opschalingskorting (een korting die gemeenten aanzet om meer samen te werken). Samengevat houdt dit in dat gemeente Voorschoten met minder geld uitvoering moet geven aan haar taken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio