15.6 C
De Bilt

Vuurwerkcontrole ODWH met burgemeester Lies Spruit en wethouder Kees van der Zwet van Lisse

Dinsdag 27 december gingen burgemeester Lies Spruit en wethouder Kees van der Zwet van de gemeente Lisse mee op vuurwerkcontrole met de toezichthouders van de Omgevingsdienst West-Holland. Zij bezochten het verkooppunt bij Intratuin Lisse. Hier bekeken zij de opslagplek en het verkooppunt en spraken zij met de verkopers. De toezichthouders van de Omgevingsdienst stelden vast dat alles klaar en veilig was. Het bedrijf kreeg nog een aantal aandachtspunten mee, maar kan donderdag met de verkoop starten.

Controles veiligheid bij de opslag en verkoop 

Elk jaar controleert de Omgevingsdienst West-Holland in opdracht van de gemeente alle vuurwerkverkooppunten om zeker te zijn dat opslag en verkoop van vuurwerk veilig gebeurt. Tijdens de dagen dat vuurwerk wordt verkocht controleren de toezichthouders onder andere of al het vuurwerk gekeurd is, het op de juiste manier is opgeslagen en de verkoopruimte voldoet aan de wettelijke eisen. Zo mag het vuurwerk bijvoorbeeld niet te hoog worden opgestapeld en moet het vrij van de muur liggen. In november controleerden Omgevingsdienst en de brandweer al of sprinklers, brandmeldinstallaties en bewaarplaatsen voldoen aan de wettelijke eisen.  

Veiligheid voorop  

Om veiligheidsrisico’s tot een minimum te beperken, zijn er strenge regels voor bedrijven die consumentenvuurwerk opslaan en verkopen. Het bedrijf moet zich melden bij de gemeente en voldoen aan voorschriften en artikelen uit het Vuurwerkbesluit. Dat zijn onder andere eisen aan toegestane maximale hoeveelheden, veiligheid en afstand tot woningen en interne afstanden, bijvoorbeeld afstand tussen de vuurwerkkluizen.  

Vuurwerk mag dit jaar worden verkocht op 29, 30 en 31 december.

Het mag worden afgestoken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio