8.8 C
De Bilt

Wandel je weer mee met NME De Groene Bol?

Op zaterdag 27 januari 2024 is er weer “Boom en co”. Wij gaan rustig wandelen en kijken of de lente er al aan komt. Zijn de sneeuwklokjes al te zien en hoe staat het met de hazelaar? Ook in deze tijd van het jaar is er genoeg te zien in de natuur. Denk maar eens aan de diverse bladknoppen. Kijk eens naar de knoppen van de Beuk en de Haagbeuk ze lijken erg op elkaar maar bij de Beuk staan ze van het takje af en bij de Haagbeuk staan ze tegen het takje aan. Hebben alle knoppen knopschubben om de knop te beschermen?

Staan de knoppen zomaar willekeurig langs het takje of staan ze volgens een bepaald patroon? Wij zullen het zien. Waarom hebben de meeste loofbomen hun bladeren afgeworpen en zijn er toch nog een paar die hun blad houden. Hoe beschermen deze bomen of struiken zich dan tegen de vrieskou?

Wandelen vanaf landgoed Keukenhof

Wij kijken ook naar de naaldbomen. Weten wij het verschil tussen de venijnboom ( Taxus) en de Zilverspar of de Fijnspar ? De eerste is zwaar giftig de andere twee geheel niet. Wij gaan dit allemaal bekijken. Verder weet je nooit wat je nog tegen kan komen kortom het is weer tijd om te gaan wandelen met  ”de Groene Bol”.

Wij beginnen om 14.00 uur bij “de Groenebol” op het landgoed Keukenhof en wij gaan wandelen in het Keukenhofbosch. Graag aanmelden dit in verband met de groepsgrootte. Aan melden bij grimme@xs4all.nl voor 25 januari.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio