15.8 C
De Bilt

Start Werkcafé Regio Duin- en Bollenstreek in Voorhout

Op donderdag 14 september gaat in Voorhout één van de vier Werkcafé ’s regio Holland Rijnland van start! De andere drie locaties bevinden zich in Leiden, Katwijk en Alphen aan de Rijn. Het Werkcafé is bedoeld voor mensen die nu geen werk hebben maar wel graag aan de slag willen, starters die het lastig vinden de juiste baan te vinden en mensen die hun baan dreigen te verliezen of op zoek zijn naar baan die beter bij hen past. Zij zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Inwoners uit de gehele regio, maar met name vanuit Lisse, Hillegom, Teylingen en Noordwijk zijn van harte welkom zonder afspraak. Uiteraard zijn zij ook welkom op de andere locaties. Het Werkcafé in Voorhout is om de week (op even weken) geopend van 9.30 tot 11.30 uur in het bestuurscentrum op het Raadhuisplein 1 in Voorhout.

Zonder afspraak naar het Werkcafé

Het Werkcafé is dé plek waar inwoners zonder afspraak binnen kunnen lopen met al hun vragen over het vinden van werk of omscholing. Er wordt hulp geboden die de kans op werk vergroot. Zoals sollicitatietrainingen, beroepsinteressetesten en loopbaangesprekken. Daarnaast is er een vacature-overzicht, mogelijkheden om een opleiding te volgen naar kansrijke beroepen of een vak te leren in de praktijk.

Het is vrijblijvend en kosteloos. Het café in Voorhout is voor alle inwoners uit de Duin- en Bollenstreek, hieronder vallen, Hillegom Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk. Het Werkcafé is in andere regio’s al succesvol gebleken. In de regio Midden-Holland, omgeving Gouda, zijn dit jaar al 297 mensen geholpen.

Tekort op arbeidsmarkt

“De tekorten op de arbeidsmarkt zijn groot, wellicht kunnen we hiermee een positief steentje bijdragen. Alle inzet op de arbeidsmarkt is waardevol en nodig. Als je denkt om iets aan anders te gaan doen of juist weer te willen starten, wees welkom en loop eens binnen”, aldus wethouder Jolanda Langeveld.

Rob van Hooven, rayonmanager UWV: “Het doel van het Werkcafé is om meer mensen aan het werk te helpen en te ondersteunen in hun zoektocht naar (ander) werk of omscholing. Door intensief samen te werken met onze arbeidsmarktpartners in de regio bundelen we onze krachten en proberen we met het Werkcafé de tekorten op de arbeidsmarkt te beïnvloeden. Met dit initiatief willen we ook mensen bereiken en ondersteuning bieden die nu niet in beeld zijn bij het UWV of de gemeente en geen uitkering ontvangen”.

Partners

Het Werkcafé is een initiatief van het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT), het LeerWerkLoket en het Werkgeversservicepunt Holland Rijnland (WSP HR). Dit zijn samenwerkingsverbanden waarin de arbeidsmarktpartners van alle 12 gemeenten in Holland Rijnland, UWV, vakbonden, DZB Leiden, Provalu, Rijnvicus, onderwijs, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en werkgeversorganisaties vertegenwoordigd zijn. De komende maanden worden ook in andere regio’s van Holland Rijnland Werkcafés opgestart. Kijk op www.werkcafehollandrijnland.nl voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio