10.1 C
De Bilt

Werkzaamheden rond Leiden Centraal gaat veder

Leiden – Dit weekend vervolgt ProRail de werkzaamheden aan het spoor rondom Leiden Centraal. Het is de eerste van zes periodes waarin we in 2019 aan het spoor rond Leiden werken. Het gaat om een grootscheepse spoorvernieuwing die vorig jaar is ingezet. Om de omgeving goed te informeren houden we woensdag 6 februari een bewonersavond in Leiden.

Vernieuwde sporen

ProRail werkt voortdurend aan het vernieuwen en verbeteren van het spoor. Zo ook rondom Leiden Centraal. In twee jaar tijd vervangen we alle sporen op en rondom het station. We halen 28 wissels weg, vervangen 55 wissels en vernieuwen over een lengte van twee kilometer alle rails, dwarsliggers, ballast (spoorgrind) en bovenleiding. Zo houden we het spoor veilig en betrouwbaar. Tegelijkertijd passen we de ligging van de sporen aan ten opzichte van de perrons. Op die manier komen de perrons op dezelfde hoogte als de vloer van nieuwe treinen. Instappen wordt hierdoor een stuk makkelijker, ook voor mensen met een beperking.

Planning

De spoorvernieuwing rondom Leiden Centraal is halverwege 2018 begonnen en loopt door tot halverwege 2020. We kunnen alleen aan de slag als er geen treinen rijden. Daarom hebben we verspreid over de jaren een aantal treinvrije periodes ingepland, om het werk uit te voeren. Het eerste weekend is van 8 tot en met 11 februari 2019. Het zwaartepunt van de werkzaamheden ligt in maart. We werken van 24 maart tot en met 15 april drie weken achter elkaar. Verschillende sporen zijn dan afwisselend buiten dienst.

  • 15 tot 18 maart van en naar Haarlem en Schiphol
  • 24 maart tot 15 april afwisselend in alle richtingen
  • 17 tot 21 oktober van en naar Alphen aan den Rijn
  • 29 november tot 3 december van en naar Haarlem en Schiphol

Wat betekent dit voor reizigers?

Afhankelijk van de dag en het traject wordt reizigers geadviseerd óm te reizen of gebruik te maken van vervangend busvervoer én rekening te houden met extra reistijd. Vanaf tien dagen van tevoren is de reisplanner van NS bijgewerkt. Het is aan te raden ook vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen voor het meest actuele reisadvies op www.ns.nl of via de app van NS.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio