15.6 C
De Bilt

Wethouder Van Velzen geeft startsein Opschoondag

Teylingen – Zaterdag 24 maart is het Landelijke Opschoondag. Deze dag gaat in Teylingen van start om 9.30 uur in Het Paviljoen op recreatie-eiland Koudenhoorn in Warmond.

Wethouder Kees van Velzen bijt het spits af en geeft daarna het stokje over aan Dirk de Groot die een lezing geeft over ‘plastic soep’ en het belang van het opruimen van zwerfafval. Aansluitend rond 09.45 uur doen Kees van Velzen en Dirk Groot de eerste opruimhandeling en gaan zij vervolgens met bezoekers aan de slag om zwerfafval op te ruimen. De schoonmaakactie wordt om 11.15 uur afgesloten met koffie en gebak voor de deelnemers.

De Zwerfinator

Bestrijden van zwerfafval begint met bewustwording. Zwerfinator vertelt over zijn reis, de strijd tegen plastic soep en hoe makkelijk we het allemaal eigenlijk kunnen oplossen.

Landelijke Opschoondag

Ieder jaar organiseert Supporter van Schoon de Landelijke Opschoondag. Iedereen kan zijn of haar opschoonactie aanmelden en vrienden, familie en vooral buren uitnodigen aan deze actie mee te doen. Wilt u een actie starten of kijken aan welke actie in de buurt u mee kunt doen? Ga naar Supportervanschoon.nl. Inwoners kunnen zich op deze website ook aanmelden voor de actie met de Zwerfinator op Koudenhoorn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio