10.2 C
De Bilt
dinsdag, 28 mei 2024

Wilt u een groenere tuin? Een tuinklimaatcoach helpt u daarbij in Katwijk!

Wilt u uw tuin graag groener maken, uw regenwater hergebruiken of uw tuin geschikter maken voor dieren? Maar weet u niet goed hoe? Maak dan een afspraak met een van de tuinklimaatcoaches van de gemeente Katwijk.

Hoe werkt het?

U kunt een afspraak maken met een tuinklimaatcoach via www.katwijk.nl/tuinklimaatcoach. De tuinklimaatcoach komt dan bij u langs voor een ‘tuinbezoek’. Samen met de tuinklimaatcoach bekijkt u de mogelijkheden en bespreekt u uw wensen voor uw tuin. Dit bezoek duurt maximaal 1 uur. Na afloop van het huisbezoek maakt de tuinklimaatcoach een kort verslag met advies om uw tuin groener en klimaatbestendiger te maken. Met dit advies kunt u zelf aan de slag.

Tuinklimaatcoach

Een tuinklimaatcoach is een enthousiaste vrijwilliger die ook in de gemeente woont. Een tuinklimaatcoach helpt inwoners bij het vergroenen van hun tuin. Vindt u het leuk om anderen te helpen om hun tuin te vergroenen? Meld u dan aan als tuinklimaatcoach.

Waarom vergroenen?

Het klimaat verandert en we hebben vaker te maken met hevige regenbuien, extreme hitte en lange periodes van droogte. Door meer groen toe te voegen in onze gemeente, zorgen we dat we hier goed tegen bestand zijn. Groen zorgt ervoor dat regenwater beter in de bodem kan worden opgenomen en houdt het koel op warme dagen. Daarnaast draagt het bij aan een fijne leefomgeving, zowel voor onze inwoners als voor insecten, vogels en andere dieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio