10.2 C
De Bilt
dinsdag, 28 mei 2024

Wip uw tegels, lever deze in en krijg plantjes!

Dit jaar doet de gemeente Katwijk opnieuw mee met het NK Tegelwippen. Het doel van deze wedstrijd is om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen tussen 21 maart en 31 oktober. Inwoners, bedrijven en scholen kunnen meedoen door tegels te wippen in hun eigen tuin. De gemeente Katwijk organiseert verschillende acties om u daarbij te helpen.

15 mei: Tegeltaxi

Op woensdag 15 mei rijdt er een tegeltaxi door de gemeente. U kunt op deze dag gratis uw gewipte stenen op laten halen door de tegeltaxi. Kijk voor de voorwaarden en om aan te melden op www.katwijk.nl/tegeltaxi.

18 mei: Plantjesdag

Zaterdag 18 mei is het Plantjesdag. U kunt dan bij Tuincentra de Mooij en de Uiver maximaal 3 tegels inleveren. U krijgt dan 2 plantjes om uw tuin te vergroenen. Maakt u gebruik van de tegeltaxi? Dan krijgt u een (digitale) bon, waarmee u de plantjes op kunt halen.

1 juni: tegels inleveren bij de milieustraat

Heeft u na de tegeltaxi of Plantjesdag nog tegels over? Dan kunt u deze op zaterdag 1 juni inleveren bij de milieustraat. Dit kan tussen 09.00 en 15.00 uur. Er staat hiervoor eenmalig een container bij de ingang van de milieustraat.

Waarom doet Katwijk dit?

Wethouder Jacco Knape hoopt op veel gewipte tegels: ‘Als gemeente doen wij ons best om onze gemeente te vergroenen. Een groot deel van de grond is alleen niet van de gemeente, maar van particulieren. Met deze acties hopen wij het voor inwoners makkelijker en leuker te maken om tegels te verwijderen. Je wordt ontzorgd en je krijgt er ook nog groen voor terug! Doe vooral mee, want iedere tegel is er één! En vergeet ze vooral niet aan te melden voor het NK Tegelwippen!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio