21.7 C
De Bilt

Woningbouwontwikkeling Rijnhaven-Oost stap dichterbij

Alphen aan den Rijn – Om de woningbouwontwikkeling in Nederland te stimuleren, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een subsidieregeling ingesteld om bij te dragen aan projecten die anders moeilijk of traag tot stand komen omdat ze een financieel tekort hebben. Gemeente Alphen aan den Rijn ontvangt 5 miljoen euro subsidie voor de transformatie van het project Havenfront in Rijnhaven-Oost.

Woningbouwontwikkeling

Eerder heeft provincie Zuid-Holland aangegeven het project financieel te ondersteunen met € 950.000,-. Gemeente Alphen aan den Rijn investeert 4 miljoen euro in woningbouwontwikkeling.  
De gemeente wil Rijnhaven-Oost transformeren naar een gemengd gebied waar gewoond en gewerkt wordt en waarbij de haven weer van de stad wordt. Inmiddels zijn door meerdere marktpartijen woningbouwprojecten in voorbereiding en in uitvoering genomen. Voor de volgende stap in de transformatie van Rijnhaven-Oost is het nodig nog twee milieubelemmeringen weg te nemen. 

Ruimte voor circa 2.000 woningen

Wethouder Gerard van As is blij met de subsidie van het ministerie. ‘Er is sprake van een toenemende druk op de woningmarkt. Met de bijdrage kunnen we de twee resterende milieubelemmeringen wegnemen en ontstaat er ruimte voor circa 2.000 woningen. Zonder de bijdrage zou de transformatie Van Rijnhaven-Oost beperkt blijven tot de ontwikkeling van circa 850 woningen.’ 
Het project Havenfront omvat de bouw van circa 670 woningen, waarvan 50% in de categorie betaalbaar en minimaal 25% sociale huurwoningen. Daarnaast wordt het door het wegnemen van de milieubelemmeringen in de toekomst mogelijk circa 500 woningen te realiseren.

Bron: Gemeente Alphen aan den Rijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio